BRAUNI Fenomenalni desert koji se pravi brzo i lako, preukusan je, prste da poližete

Ivana Pavlović

14:00

Slatki kutak 0

Poslastica koja dolazi iz Amerike osvaja svojim ukusom, a napravićete ga začas. Sladak i kremast, probajte i uverite se sami.

brauni
Shutterstock

Potrebno je

  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 200 g putera
  • 2 kašike pripremljene jake filter kafe
  • 100 g šećera
  • 4 jaja
  • 35 g brašna
  • 1/4 kašičice soli

Priprema

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Na pari otopite čokoladu, puter i kafu. Kada se otopi, umešajte 50 g šećera. Umutite mikserom žumanca i preostali šećer. Umešajte otopljenu čokoladu, pa preko prosejte brašno i so. Dobro izmešajte. Mikserom umutite čvrsta belanca pa ih pažljivo umešajte u smesu od čokolade. Pleh dimenzija 20x20cm obložite papirom za pečenje i sipajte masu. Pecite oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!

Tagovi:

Komentari (0)

Loading