BRAUNI Fenomenalni desert koji se pravi brzo i lako, preukusan je, prste da poližete
Poslastica koja dolazi iz Amerike osvaja svojim ukusom, a napravićete ga začas. Sladak i kremast, probajte i uverite se sami.
Potrebno je
- 200 g čokolade za kuvanje
- 200 g putera
- 2 kašike pripremljene jake filter kafe
- 100 g šećera
- 4 jaja
- 35 g brašna
- 1/4 kašičice soli
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Na pari otopite čokoladu, puter i kafu. Kada se otopi, umešajte 50 g šećera. Umutite mikserom žumanca i preostali šećer. Umešajte otopljenu čokoladu, pa preko prosejte brašno i so. Dobro izmešajte. Mikserom umutite čvrsta belanca pa ih pažljivo umešajte u smesu od čokolade. Pleh dimenzija 20x20cm obložite papirom za pečenje i sipajte masu. Pecite oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BLONDI KOLAČ RASTURA UKUSOM Sve se samo pomeša i peče, a savršen za iznenadne goste
Lagan i sočan, nestaće sa stola odmah.
BRAUNI SA LEŠNIK KREMOM Za prave slatkoljupce i one izbirljive, a gotov dok pristavite kafu
Kremast i sočan, i dupla mera će biti ništa.
BRAUNI Donosimo vam originalni američki recept za slatkiš koji uspeva svima
Pola pleha nestane dok trepnete.
BLONDI Savršen za početnike, a polizaćete i tanjir koliko je ukusan
Sočan i jednostavan za pripremu.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)