FENOMENALNE VANILICE Po tradicionalnom receptu, prste da poližete
Ovi slatki kolačići nestanu sa stola odmah, zato odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 250 margarina
- 1 celo jaje
- 1 žumance
- 1 limun
- 4 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
- 500 g brašna
- šećer u prahu
- džem
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Penasto umutite margarin pa dodajte celo jaje, žumance, rendanu koru i limunov sok, šećer i vanilin šećer. Mutite nekoliko minuta pa polako dodajte brašno. Dobro sve sjedinite pa zamesite glatko testo i rasklagijajte na debljinu malog prsta. Malom rakijskom čašicom vadite testo pa ga stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite osam do deset minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Izvadite iz pleha pa pustite da se ohlade. Premažite džemom pa ih spajajte. Na kraju ih uvaljajte u šećer u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:
DOMAĆE VANILICE SE TOPE U USTIMA Kraljice prazničnog stola
Mekane i sočne, nema im ravnih.
TETA RADINE VANILICE BUDE NOSTALGIJE Izdašne i slatke, po receptu iz stare sveske
Najbolje stavite odmah duplu meru.
LAŽNE VANILICE BUDE SVA ČULA Priprema je nikad brža i lakša, a i dupla mera će biti malo
Savršene za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
VANILICE PO RECEPTU IZ STARE JUGOSLAVIJE Mirisne, sočne i mekane, svakim zalogajem bude nostalgiju
Priprema je jednostavna, a ukus fenomenalan.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)