FENOMENALNE VANILICE Po tradicionalnom receptu, prste da poližete

Ivana Pavlović

13:00

Slatki kutak 0

Ovi slatki kolačići nestanu sa stola odmah, zato odmah stavite duplu meru.

vanilice
Shutterstock

Potrebno je

  • 250 margarina
  • 1 celo jaje
  •  1 žumance
  • 1 limun
  • 4 kašike šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 500 g brašna 
  • šećer u prahu
  • džem

Priprema

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Penasto umutite margarin pa dodajte celo jaje, žumance, rendanu koru i limunov sok, šećer i vanilin šećer. Mutite nekoliko minuta pa polako dodajte brašno. Dobro sve sjedinite pa zamesite glatko testo i rasklagijajte na debljinu malog prsta. Malom rakijskom čašicom vadite testo pa ga stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite osam do deset minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Izvadite iz pleha pa pustite da se ohlade. Premažite džemom pa ih spajajte. Na kraju ih uvaljajte u šećer u prahu. Prijatno!

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari (0)

Loading