AROMATIČNA BUNDEVARA OD GOTOVIH KORA Ovakvu do sada niste jeli, obožavaćete je
Služite ovu pitu za doručak ili večeru. Dugo će vas držati sitim a uzećete parče više, koliko je dobra.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 1 kg rendane bundeve
- nekoliko kašika šećera i griza
- nekoliko kašika ulja
- nekoliko kašika oraha
- šećer u prahu
- cimet
Priprema
Narendajte na krupno rende bundevu. Zatim odvojite po 3 kore. Poprskajte uljem prvu koru, pa uradite isto sa drugom i pospite kristal šećerom. Preko druge kore sipajte i šaku mlevenih oraha. Stavite preko treće kore rendanu bundevu, pa je pospite šećerom i cimetom po ukusu. Dodajte 2 kašike griza. Krajeve kora uvijte na unutra, pa malo čvršće urolajte. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Prebacite pitu u pleh obložen pek papirom. Uvijene pite malo poprskajte uljem. Pecite bundevaru u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok ne porumeni. Gotovu pitu pokrijte sa krpom i ostavite da se ohladi. Pospite je prah šećerom i cimetom, secite i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BUNDEVARA NA STARINSKI NAČIN SA DOMAĆIM KORAMA Domaćice nikada ne koriste ovaj sastojak, a baš u njemu je caka
Jesen je vreme kada se najviše upotrebljavaju sveže bundeve koje se od davnina koriste za pripremu starinskih pita, po receptima naših baka, ali se koriste i za potaže, slane pita, kao prilog uz razna jela.
AROMATIČNA BUNDEVARA Sočna pita po starom receptu iz bakine kuhinje
Ukusna i slatka, prste da poližete.
POSNA BUNDEVARA SA ORASIMA Aromatična poslastica koja budi sva čula, za pravo uživanje
Mirisna i ukusna, a nema ko va neće tražiti recept.
BUNDEVARA U sočnom spoju sa omiljenom sezonskom namirnicom, ukusa koji priča priče
Ako volite bundevu, ovu pitu ćete obožavati.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)