NEODOLJIVI LEDENI KOLAČ Sa čokoladom, pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah
Ova savršena čokoladna poslastica oduševiće sve koji je budu probali.
Potrebno je
- 100 g čokolade za kuvanje
- 150 g tamne čokolade
- 600 ml slatke pavlake
- 2 vanilina šećera
- 4 kašike soka od pomorandže
- 1 kašičica kore od pomorandže
- 100 g izdrobljene čokolade za kuvanje
Za glazuru
- 150 g čokolade za kuvanje
- 90 g putera
Priprema
Umutite slatku pavlaku pa u nju umešajte, vanilin šećer, koru i sok od pomorandže i čokoladu otopljenu na pari. Sjedinite miskerom pa dodajte izdrobljenu čokoladu. U kalup obložen providnom folijom izlijte smesu pa ostavite u zamrzivaču 3 sata. Ohlađeni kolač okrenite na poslužavnik pa ga prelijte glazurom (pravite je otapanjem čokolade na pari i dodavanjem omekšalog putera).
BEZE TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Zbog nje se krši svaka dijeta
Kremasta i lagana, uzećete parče više.
KOLAČ MEDENO SRCE SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Gotov očas posla, a miluje nepca
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
ORASNICE IZ BAKINE SVESKE ZA NAJLEPŠU SLAVU Klasik koji nikada ne izlazi iz mode
I dupla mera će biti malo.
PESAK TORTA ZA LENJE DOMAĆICE Kremasta poslastica ukusa kao da ste pravili satima
Pravi se maltene sama, a osvaja na prvi zalogaj.
OBLANDA SA SMOKVAMA BUDI NOSTALGIJU Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
Komentari (0)