NEODOLJIVI LEDENI KOLAČ Sa čokoladom, pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah

Ivana Pavlović

14:00

Slatki kutak 0

Ova savršena čokoladna poslastica oduševiće sve koji je budu probali.

ledeni čokoladni kolač
Shutterstock

Potrebno je

  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 150 g tamne čokolade
  • 600 ml slatke pavlake
  • 2 vanilina šećera
  • 4 kašike soka od pomorandže
  • 1 kašičica kore od pomorandže
  • 100 g izdrobljene čokolade za kuvanje

Za glazuru

  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 90 g putera

Priprema

Umutite slatku pavlaku pa u nju umešajte, vanilin šećer, koru i sok od pomorandže i čokoladu otopljenu na pari. Sjedinite miskerom pa dodajte izdrobljenu čokoladu. U kalup obložen providnom folijom izlijte smesu pa ostavite u zamrzivaču 3 sata. Ohlađeni kolač okrenite na poslužavnik pa ga prelijte glazurom (pravite je otapanjem čokolade na pari i dodavanjem omekšalog putera).

 

Komentari (0)

Loading