NEODOLJIVE KNEDLE SA ČOKOLADOM Tope se u ustima, najbolje odmah stavite duplu meru
Ako volite klasične knedle, ove ćete da obožavate. Slatke i mekane, pravićete ih stalno.
Potrebno je
Za knedle:
- 500 g krompira
- 4 jaja
- 2 kašike ulja
- po potrebi brašno
Za nadev:
- 200 g čokolade za kuvanje
- 100 g šećera
Za valjanje:
- 200 g prezli
- 50 g šećera
Priprema:
Skuvajte krompir pa ga izgnječite kao pire. Onda dodajte jaja, ulje, brašno i prstohvat soli. Zamesite srednje meko testo, razvucite ga oklagijom i vadite krugove, uz pomoć čaše. Stavljajte po kocku čokolade u svaki krug pa je malo pospite šećerom. Rukom napravite oblik knedle. Kuvajte knedle u proključaloj vodi, pa kad isplivaju nastavite da kuvate, još 15 minuta. Na kraju vadite knedle, ocedite ih i valjajte u pripremljenu mešavinu šećera i prezli. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KNEDLE SA MAKOM Mekane i fenomenalne, prste da poližete
Jede vam se nešto slatko, a nemate ideju šta da napravite? Imamo predlog za vas, napravite knedle sa makom. Drugačije i preukusne, osvojiće vas od prvog zalogaja.
UKUSNE, A LAKO SE PRAVE Neodoljive knedle sa sirom pravićete iznova i iznova
Kada ih jednom napravite, nećete stati.
POSLASTICE ZA USKRS Ukusa koji se pamti i raskošnog izgleda, za pravo uživanje
Saher torta, kolač sa orahom, ruske šubare ili baklava, otopićete se od miline.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)