MLEKO OD PISTAĆA Drugačjije i preukusno, a idealno za dane posta
Ako postite ili vam smeta obično mleko, imamo predlog za vas. Napravite mleko od pistaća, fenomenalne je arome a priprema je jednostavna.
Potrebno je
- pistaći
- filtrirana voda
Priprema
Pistaće namočite u vodu preko noći. Onda ih ogulite pa stavite u blender i izblendajte grubo, ali nemojte da postanu kao pasta. Nalijte vodu pa ponovo izblendajte. Tečnost procedite kroz gazu ili filter. Prespite mleko od pistaća u flašu i čuvajte ga u frižideru najviše 5 dana. Možete da ga dodate kafi, poslasticama ili slanim jelima, poboljšaće im ukus i dati posebnu aromu. Pomućkajte i protresite pre svake upotrebe.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)