MLEKO OD PISTAĆA Drugačjije i preukusno, a idealno za dane posta
Ako postite ili vam smeta obično mleko, imamo predlog za vas. Napravite mleko od pistaća, fenomenalne je arome a priprema je jednostavna.
Potrebno je
- pistaći
- filtrirana voda
Priprema
Pistaće namočite u vodu preko noći. Onda ih ogulite pa stavite u blender i izblendajte grubo, ali nemojte da postanu kao pasta. Nalijte vodu pa ponovo izblendajte. Tečnost procedite kroz gazu ili filter. Prespite mleko od pistaća u flašu i čuvajte ga u frižideru najviše 5 dana. Možete da ga dodate kafi, poslasticama ili slanim jelima, poboljšaće im ukus i dati posebnu aromu. Pomućkajte i protresite pre svake upotrebe.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)