KROASAN SA ČOKOLADOM Osvaja na prvi zalogaj, a još je bolji od onog kupovnog
Sočan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 1 kg brašna T-500
- 200 ml mleka
- 200 g vode
- 250 g jogurta
- 250 g margarina
- 1,5 kesica kvasca
- 1 kašika meda
- 2 kašičice soli
- 50 ml ulja
Fil:
- 200 g čokolade
- 4 kašike ulja
Priprema
Sipajte kvasac u toplu vodu da se aktivira. Brašno, mleko, vodu, jogurt, med, so i ulje stavite u posudu pa dodajte nadošli kvasac i umesite testo. Ostavite testo sa strane na toplom da poveća zapreminu. Na radnu površinu pospite brašno pa premesite testo i podelite na 8 lopitica. Istopljenim margarinom premažite svaku lopticu, sem poslednje, pa ih ređajte jednu na drugu. Razvucite na debljinu pola cm pa isecite testo na trouglove. Savijte u oblik kroasana pa ređajte u pleh obložen margarinom. Zatim svaki kroasan premažite margarinom. Ostavite na toplom pa prebacite u rernu. Pecite kroasane sa čokoladom 20 minuta na 220 stepeni. Pečene kroasane ostavite da se malo prohlade pa umačite u istopljenu čokoladu. Bon appetit!
KOLAČ SA SIROM Fenomenalan i sladak, ovakav do sada niste jeli
Neodoljiv desert za sve sladokusce.
KEKS TORTA SA KOKOSOM Neodoljiva poslastica gotova za 15 minuta, miriše na leto i dane na moru
Kremasta i lagana, pravićete stalno.
MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska poslastica za sve svečane prilike
Originalni recept osmislila je Anica Džepina 1974. godine.
KOLAČ SA JABUKAMA Brzi desert nestaće sa stola odmah, a mekan kao duša
Savršen spoj sa voćem idealan za tople dane i nedostatak vremena.
GURABIJE Drevni desert iz Persije čiji se recept prenosio vekovima
Kolač nastao u staroj Persiji stekao je popularnost širom sveta, a spremićete za tren oka.
Komentari (0)