KROASAN SA ČOKOLADOM Osvaja na prvi zalogaj, a još je bolji od onog kupovnog

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Sočan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.

kroasan sa čokoladom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg brašna T-500
  • 200 ml mleka
  • 200 g vode
  • 250 g jogurta
  • 250 g margarina
  • 1,5 kesica kvasca
  • 1 kašika meda
  • 2 kašičice soli
  • 50 ml ulja

Fil:

  • 200 g čokolade
  • 4 kašike ulja

Priprema

Sipajte kvasac u toplu vodu da se aktivira. Brašno, mleko, vodu, jogurt, med, so i ulje stavite u posudu pa dodajte nadošli kvasac i umesite testo. Ostavite testo sa strane na toplom da poveća zapreminu. Na radnu površinu pospite brašno pa premesite testo i podelite na 8 lopitica. Istopljenim margarinom premažite svaku lopticu, sem poslednje, pa ih ređajte jednu na drugu. Razvucite na debljinu pola cm pa isecite testo na trouglove. Savijte u oblik kroasana pa ređajte u pleh obložen margarinom. Zatim svaki kroasan premažite margarinom. Ostavite na toplom pa prebacite u rernu. Pecite kroasane sa čokoladom 20 minuta na 220 stepeni. Pečene kroasane ostavite da se malo prohlade pa umačite u istopljenu čokoladu. Bon appetit!

Komentari (0)

Loading