TORTA OD BUNDEVE I SIRA Čarobna poslastica koju ćete obožavati, kremasta i neodoljiva
Pravi se brzo i lako, a topi se u ustima.
Potrebno je
Za podlogu
- 280 g mlevenog keksa
- 100 g putera
- 1 kašičica cimeta
- 2 kesice vanilinog šećera
- 1 kašičica svežeg rendanog đumbira
- 1-2 kašike belog desertnog vina
Za fil
- 200 g pirea od bundeve
- 2 kašičice rendane kore od pomorandže
- 1 kašičica svežeg rendanog đumbira
- prstohvat karanfilića u prahu
- 40 g mlevenih badema
- 300 g mascarpone sira
- 1 parfe krem
- 500 ml mleka
Priprema
U jednu posudu stavite mleveni keks pa mu dodajte istopljeni puter, cimet, vanilin šećer, đumbir i vino. Promešajte dobro smesu pa je utisnite na dno kalupa za torte i ostavite u frižideru sat vremena. Zatim pire bundeve pomešajte sa korom pomorandže, bademima, sirom i đumbirom. Pripremljenu smesu pomešajte u kremu. Parfe krem pomešajte sa mlekom i mutite električnom mutilicom 2 minuta. Zatim dodajte krem od bundeve i sira pa mutite još 2 minuta. Preručite i rasporedite na ohlađenu podlogu pa ostavite da se dobro ohladi i stegne. Dekorišite po izboru. Secite i služite. Bon appetit!
BANINI KEKSIĆI ZA PRAVE SLADOKUSCE Vole ih svi od 7 do 107 godina
Zamiriše cela kuća dok se peku.
DONOSIMO VAM NAJBOLJI RECEPT ZA POSNE VANILICE Biće iste kao one bakine
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
DOMAĆE URMAŠICE SA MERAMA NA ČAŠE Uspevaju svima, a nisu preslatke
I dupla mera će biti malo.
POSNE RUSKE KAPE ZA NOVOGODIŠNJE VEČE Ukusom savršeno pariraju originalu
Kremaste i neodoljive, i dupla mera će biti malo.
POSNI MAK KOLAČ SA JABUKAMA BOLJI OD SVAKE TORTE A pravi se maltene sam
Savršen za sve svečane prilike, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
Komentari (0)