TORTA OD BUNDEVE I SIRA Čarobna poslastica koju ćete obožavati, kremasta i neodoljiva

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Pravi se brzo i lako, a topi se u ustima.

torta od bundeve i sira
Shutterstock

Potrebno je

Za podlogu

  • 280 g mlevenog keksa
  • 100 g putera
  • 1 kašičica cimeta
  • 2 kesice vanilinog šećera
  • 1 kašičica svežeg rendanog đumbira
  • 1-2 kašike belog desertnog vina 

Za fil

  • 200 g pirea od bundeve
  • 2 kašičice rendane kore od pomorandže
  • 1 kašičica svežeg rendanog đumbira
  • prstohvat karanfilića u prahu
  • 40 g mlevenih badema
  • 300 g mascarpone sira
  • 1 parfe krem
  • 500 ml mleka

Priprema

U jednu posudu stavite mleveni keks pa mu dodajte istopljeni puter, cimet, vanilin šećer, đumbir i vino. Promešajte dobro smesu pa je utisnite na dno kalupa za torte i ostavite u frižideru sat vremena. Zatim pire bundeve pomešajte sa korom pomorandže, bademima, sirom i đumbirom. Pripremljenu smesu pomešajte u kremu. Parfe krem pomešajte sa mlekom i mutite električnom mutilicom 2 minuta. Zatim dodajte krem od bundeve i sira pa mutite još 2 minuta. Preručite i rasporedite na ohlađenu podlogu pa ostavite da se dobro ohladi i stegne. Dekorišite po izboru. Secite i služite. Bon appetit!

 

 

Komentari (0)

Loading