TORTA OD BUNDEVE I SIRA Čarobna poslastica koju ćete obožavati, kremasta i neodoljiva
Pravi se brzo i lako, a topi se u ustima.
Potrebno je
Za podlogu
- 280 g mlevenog keksa
- 100 g putera
- 1 kašičica cimeta
- 2 kesice vanilinog šećera
- 1 kašičica svežeg rendanog đumbira
- 1-2 kašike belog desertnog vina
Za fil
- 200 g pirea od bundeve
- 2 kašičice rendane kore od pomorandže
- 1 kašičica svežeg rendanog đumbira
- prstohvat karanfilića u prahu
- 40 g mlevenih badema
- 300 g mascarpone sira
- 1 parfe krem
- 500 ml mleka
Priprema
U jednu posudu stavite mleveni keks pa mu dodajte istopljeni puter, cimet, vanilin šećer, đumbir i vino. Promešajte dobro smesu pa je utisnite na dno kalupa za torte i ostavite u frižideru sat vremena. Zatim pire bundeve pomešajte sa korom pomorandže, bademima, sirom i đumbirom. Pripremljenu smesu pomešajte u kremu. Parfe krem pomešajte sa mlekom i mutite električnom mutilicom 2 minuta. Zatim dodajte krem od bundeve i sira pa mutite još 2 minuta. Preručite i rasporedite na ohlađenu podlogu pa ostavite da se dobro ohladi i stegne. Dekorišite po izboru. Secite i služite. Bon appetit!
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)