ZDRAVI ČIZKEJK Bez šećera, glutena i brašna, ne morate da brojite kalorije

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Ovaj fenomenalni kolač pogodan je za osobe na dijeti i one kojima smeta gluten. Pravi se lako a svaki zalogaj je sve bolji.

čizkejk
Shutterstock

 

Potrebno je

  • 4 jaja
  • 5 zrelih banana
  • 1 kafena šoljica kokosovog brašna
  • 1 kafena šoljica mlevenih lešnika
  • 5 g mlevenog cimeta 
  • 800 g sira
  • stevija ili zaslađivač po ukusu
  • 300 g višanja ili malina (smrznutog crvenog voća, po izboru)
  • 2 kesice želatina
  • pola kašičice sode bikarbone
  • so


Priprema

Podloga: U jednoj posudi mikserom umutite 4 jaja. U zasebnoj posudi pomešajte 3 izgnječene banane i smesu od kokosovog brašna,mlevenih badema, suvog grožđa, soli, cimeta i sode bikarbone. Postepeno pripremljenu smesu dodajte umućenim jajima. Preručite u pleh obložen pek papirom i pecite oko 20 minuta na 200 stepeni. Prvi fil: Zasebno umutite sir pa dodajte preostale 2 banane i jogurt, pa umešajte steviju. Filujte preko pečene podloge. Drugi fil: Skuvajte 300 g crvenog voća po izboru a zasebno razmutite želatine u vodi (pratite uputstvo sa kesice). Onda umešajte želatin u voće pa dodajte steviju ili zaslađivač po ukusu. Filujte preko fila od sira. Ostavite u frižideru da se ohladi i stegne par sati. Služite hladno.

 

 

Komentari (0)

Loading