ZDRAVI ČIZKEJK Bez šećera, glutena i brašna, ne morate da brojite kalorije
Ovaj fenomenalni kolač pogodan je za osobe na dijeti i one kojima smeta gluten. Pravi se lako a svaki zalogaj je sve bolji.
Potrebno je
- 4 jaja
- 5 zrelih banana
- 1 kafena šoljica kokosovog brašna
- 1 kafena šoljica mlevenih lešnika
- 5 g mlevenog cimeta
- 800 g sira
- stevija ili zaslađivač po ukusu
- 300 g višanja ili malina (smrznutog crvenog voća, po izboru)
- 2 kesice želatina
- pola kašičice sode bikarbone
- so
Priprema
Podloga: U jednoj posudi mikserom umutite 4 jaja. U zasebnoj posudi pomešajte 3 izgnječene banane i smesu od kokosovog brašna,mlevenih badema, suvog grožđa, soli, cimeta i sode bikarbone. Postepeno pripremljenu smesu dodajte umućenim jajima. Preručite u pleh obložen pek papirom i pecite oko 20 minuta na 200 stepeni. Prvi fil: Zasebno umutite sir pa dodajte preostale 2 banane i jogurt, pa umešajte steviju. Filujte preko pečene podloge. Drugi fil: Skuvajte 300 g crvenog voća po izboru a zasebno razmutite želatine u vodi (pratite uputstvo sa kesice). Onda umešajte želatin u voće pa dodajte steviju ili zaslađivač po ukusu. Filujte preko fila od sira. Ostavite u frižideru da se ohladi i stegne par sati. Služite hladno.
AMERIČKE KROFNICE SE TOPE U USTIMA Nestaće sa stola odmah
Fenomenalne krofnice mekane i slasne.
POSLASTICE ZA USKRS Ukusa koji se pamti i raskošnog izgleda, za pravo uživanje
Saher torta, kolač sa orahom, ruske šubare ili baklava, otopićete se od miline.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)