ZDRAVI ČIZKEJK Bez šećera, glutena i brašna, ne morate da brojite kalorije
Ovaj fenomenalni kolač pogodan je za osobe na dijeti i one kojima smeta gluten. Pravi se lako a svaki zalogaj je sve bolji.
Potrebno je
- 4 jaja
- 5 zrelih banana
- 1 kafena šoljica kokosovog brašna
- 1 kafena šoljica mlevenih lešnika
- 5 g mlevenog cimeta
- 800 g sira
- stevija ili zaslađivač po ukusu
- 300 g višanja ili malina (smrznutog crvenog voća, po izboru)
- 2 kesice želatina
- pola kašičice sode bikarbone
- so
Priprema
Podloga: U jednoj posudi mikserom umutite 4 jaja. U zasebnoj posudi pomešajte 3 izgnječene banane i smesu od kokosovog brašna,mlevenih badema, suvog grožđa, soli, cimeta i sode bikarbone. Postepeno pripremljenu smesu dodajte umućenim jajima. Preručite u pleh obložen pek papirom i pecite oko 20 minuta na 200 stepeni. Prvi fil: Zasebno umutite sir pa dodajte preostale 2 banane i jogurt, pa umešajte steviju. Filujte preko pečene podloge. Drugi fil: Skuvajte 300 g crvenog voća po izboru a zasebno razmutite želatine u vodi (pratite uputstvo sa kesice). Onda umešajte želatin u voće pa dodajte steviju ili zaslađivač po ukusu. Filujte preko fila od sira. Ostavite u frižideru da se ohladi i stegne par sati. Služite hladno.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)