ZDRAVI ČIZKEJK Bez šećera, glutena i brašna, ne morate da brojite kalorije
Ovaj fenomenalni kolač pogodan je za osobe na dijeti i one kojima smeta gluten. Pravi se lako a svaki zalogaj je sve bolji.
Potrebno je
- 4 jaja
- 5 zrelih banana
- 1 kafena šoljica kokosovog brašna
- 1 kafena šoljica mlevenih lešnika
- 5 g mlevenog cimeta
- 800 g sira
- stevija ili zaslađivač po ukusu
- 300 g višanja ili malina (smrznutog crvenog voća, po izboru)
- 2 kesice želatina
- pola kašičice sode bikarbone
- so
Priprema
Podloga: U jednoj posudi mikserom umutite 4 jaja. U zasebnoj posudi pomešajte 3 izgnječene banane i smesu od kokosovog brašna,mlevenih badema, suvog grožđa, soli, cimeta i sode bikarbone. Postepeno pripremljenu smesu dodajte umućenim jajima. Preručite u pleh obložen pek papirom i pecite oko 20 minuta na 200 stepeni. Prvi fil: Zasebno umutite sir pa dodajte preostale 2 banane i jogurt, pa umešajte steviju. Filujte preko pečene podloge. Drugi fil: Skuvajte 300 g crvenog voća po izboru a zasebno razmutite želatine u vodi (pratite uputstvo sa kesice). Onda umešajte želatin u voće pa dodajte steviju ili zaslađivač po ukusu. Filujte preko fila od sira. Ostavite u frižideru da se ohladi i stegne par sati. Služite hladno.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)