VASINA TORTA SA MLEVENIM KEKSOM Čuvena poslastica u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičnu Vasinu tortu, ova će vas raspametiti. Mleveni keks dodaje na slatkoći i ukusu.

Za koru
Možda vas zanima:

VASINA TORTA Ljubav tašte prema zetu iskazana u poslastici koja oduševljava od 1908.godine
Nastala je 1908 godine u Paraćinu.

VASINA TORTA Čuvena poslastica sa orasima koja u imenu krije istinitu priču
Nastala je 1908 godine u Paraćinu. Tamo su živeli Vasa i njegova supruga Jelena. Ona je bila slabog zdravlja. Kada je Jelena bila trudna, Vasa je našao najbolje stručnjake iz Beča Iako je njena trudnoća mogla da bude pogubna, rodila je zdravog sina. Jelenina majka ih je dočekala u Paraćinu sa velikom trpezom. Deo trpeze bila je i torta, napravljena, u čast njenog zeta Vase.

POSNA VASINA TORTA Ukus se ne razlikuje od originala, nećete imati dilemu šta da pravite
Idealna za svečanu ili slavsku trpezu.

SRPSKE TORTE ZA SVA VREMENA I SVE PRILIKE Raskošne i fenomenalne
Reforma, Doboš, Vasina ili Moskva šnit, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
- 8 jaja
- 8 kašike šećera
- 8 kašike mlevenih oraha
- 3 kašike brašna
Za fil
- 250 g margarina
- 250 g prah šećera
- 6 žumanca
- 250 g rendane čokolade
- 200 ml mleka
- 250 g mlevenih oraha
- 100 g mlevenog keksa
- sok i kora od pomorandže
Dekoracija:
- orasi
- šlag
Priprema
Priprema kore
Penasto umutite belanca sa šećerom, dodajte žumanca i mutite, sve dok ne dobijete čvstu smesu. Dodajte mlevene orahe i brašno. Pecite u plehu obloženom papirom za pečenju na 180 stepeni.
Priprema fila
Za prvi fil margarin umutite sa šećerom u prahu. Zasebno umutite žumanca sa šećerom pa sjedinite sa smesom sa margarinom. Dodajte sok i koru od pomorandže. Za drugi fil otopite na vatri, u 200 ml ključalog mleka, rendanu čokoladu, pa sklonite sa vatre i mešajte da se sadtojci sjedine. Dodajte mlevene orahe i mleveni keks. Prohlađeni fil sjedinite sa filom od margarina. Pečenu koru premažite pripremljenim filom. Dekorišite tortu orasima i šlagom ili po želji.

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.


DUNAVSKI TALASI Kremasti desert sa višnjama od kog će vam poći voda na usta
Sočan i kremast voćni kolač.

NEODOLJIVI EKLERI SA KAFOM Savršeni spoj deserta i omiljenog napitka, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
Komentari (0)