FENOMENALNI KOLAČ SA ORASIMA Jeftinih sastojaka i skupog ukusa, a mekan kao duša

Ivana Pavlović

12:00

Slatki kutak 0

Jede vam se nešto slatko ali nemate ideju šta da napravite? Imamo predlog za vas. Napravite ovaj neodoljivi kolač sa orasima, bićete oduševljeni ukusom.

kolač sa orasima
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g mlevenih oraha
  • 200 g šećera
  • 4 jajeta
  • rendana korica jednog limuna
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema

Belanca odvojite od žumanaca. Žumanca umutite sa šećerom pa im dodajte orahe i koricu limuna. Dobro promešajte da se sastojci sjedine. Zasebno umutite belanca u čvrst sneg. Umešajte sneg od belanaca u smesu sa orasima i dobro sjedinite. Smesu izlijte u pleh ili kalup, obložen papirom za pečenje. Pecite oko 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se kolač potpuno prohladi, pa ga pospite šećerom u prahu. Prijatno!

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading