FENOMENALNA BOMBA TORTA Jednostavno se pravi a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Poslastica koja če svima uspeti, sočnog fila i skupog ukusa.
Za koru
- 5 jaja
- 5 kašika brašna
- 5 kašika šećera
- 5 štangli čokolade
- 9 kašika mleka
- 2 kašike ulja
- 50 g mlevenih oraha
Za fil:
- 250 g krema od lešnika
- 250 g putera
- 250 g šećera u prahu
- 100 g seckanih badema
- 100 g mlevenih oraha
- sok od 1 pomorandže
Za ukrašavanje:
- 1 kesica krem šlaga od čokolade
- 50 g čokolade
- 2 kašike ulja
Priprema
Priprema kore:
Sjedinite brašno, orahe, šećer i žumanca. Belanca zasebno umutite u čvrst šne pa dodajte prethodnoj smesi. Varjačom lagano sjedinite. Smesu preručite u kalup obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni, sve dok ne porumeni. Ostavite koru u plehu da se prohladi. Otopite čokoladu sa malo mleka pa prelijte preko prohlađene kore.
Priprema fila
Umutite puter sa šećerom pa dodajte krem od lešnika, bademe, orahe i sok od pomorandže. Izmešajte sve sastojke. Ravnomerno rasporedite preko kore. Poravnajte i ostavite u frižideru, dok se ne stegne. Otopite čokoladu sa malo ulja pa prelijte preko torte. Umutite šlag prema uputstvu pa premažite bočne strane torte.
ČOKO MAFINI Još ukusniji od onih klasičnih, nek zamiriše cela kuća
Ako volite klasične mafine, ove čokoladne ćete da obožavate.
KEKSIĆI Ukusni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a svi će vam tražiti recept
Neodoljivi i slatki, idealni kada navrate iznenadni gosti.
TORTA SA MALINAMA Raskošna i neodoljiva poslastica za sva vremena i prilike, a miriše na ljubav
Torta sa dva fila raspametiće i one izbirljive.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
Komentari (0)