FENOMENALNA BOMBA TORTA Jednostavno se pravi a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Poslastica koja če svima uspeti, sočnog fila i skupog ukusa.
Za koru
- 5 jaja
- 5 kašika brašna
- 5 kašika šećera
- 5 štangli čokolade
- 9 kašika mleka
- 2 kašike ulja
- 50 g mlevenih oraha
Za fil:
- 250 g krema od lešnika
- 250 g putera
- 250 g šećera u prahu
- 100 g seckanih badema
- 100 g mlevenih oraha
- sok od 1 pomorandže
Za ukrašavanje:
- 1 kesica krem šlaga od čokolade
- 50 g čokolade
- 2 kašike ulja
Priprema
Priprema kore:
Sjedinite brašno, orahe, šećer i žumanca. Belanca zasebno umutite u čvrst šne pa dodajte prethodnoj smesi. Varjačom lagano sjedinite. Smesu preručite u kalup obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni, sve dok ne porumeni. Ostavite koru u plehu da se prohladi. Otopite čokoladu sa malo mleka pa prelijte preko prohlađene kore.
Priprema fila
Umutite puter sa šećerom pa dodajte krem od lešnika, bademe, orahe i sok od pomorandže. Izmešajte sve sastojke. Ravnomerno rasporedite preko kore. Poravnajte i ostavite u frižideru, dok se ne stegne. Otopite čokoladu sa malo ulja pa prelijte preko torte. Umutite šlag prema uputstvu pa premažite bočne strane torte.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)