FENOMENALNA BOMBA TORTA Jednostavno se pravi a ukrasiće svaku svečanu trpezu

Ivana Pavlović

14:00

Slatki kutak 0

Poslastica koja če svima uspeti, sočnog fila i skupog ukusa.

bomba torta
Shutterstock

Za koru

  • 5 jaja
  • 5 kašika brašna
  • 5 kašika šećera
  • 5 štangli čokolade
  • 9 kašika mleka
  • 2 kašike ulja
  • 50 g mlevenih oraha

Za fil:

  • 250 g krema od lešnika
  • 250 g putera
  • 250 g šećera u prahu
  • 100 g seckanih badema
  • 100 g mlevenih oraha
  • sok od 1 pomorandže

Za ukrašavanje:

  • 1 kesica krem šlaga od čokolade
  • 50 g čokolade
  • 2 kašike ulja

Priprema

Priprema kore:

Sjedinite brašno, orahe, šećer i žumanca. Belanca zasebno umutite u čvrst šne pa dodajte prethodnoj smesi. Varjačom lagano sjedinite. Smesu preručite u kalup obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni, sve dok ne porumeni. Ostavite koru u plehu da se prohladi. Otopite čokoladu sa malo mleka pa prelijte preko prohlađene kore.


Priprema fila

Umutite puter sa šećerom pa dodajte krem od lešnika, bademe, orahe i sok od pomorandže. Izmešajte sve sastojke. Ravnomerno rasporedite preko kore. Poravnajte i ostavite u frižideru, dok se ne stegne. Otopite čokoladu sa malo ulja pa prelijte preko torte. Umutite šlag prema uputstvu pa premažite bočne strane torte.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading