ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Klasik kome se svi rado vraćaju, a miriše na nedelju
Sočan i lagan, a višnje daju notu kiselosti.
Potrebno je:
- 5 jaja
- 300 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 300 g brašna
- 200 ml jogurta
- 150 ml ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 500 g višanja
- 30 g griza
Za posipanje:
- prah šećer
Priprema
Mikserom penasto umutite jaja pa postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Mutite dok se šećer ne otopi. Postepeno dodajte jogurt i nastavite da mutite. Dodajte ulje i mutite ali smanjite brzinu miksera. Dodajte kašiku po kašiku, prosejano brašno a posle i prašak za pecivo.Dobro sjedinite smesu pa preručite u pleh obložen papirom za pečenje. Očistite višnje od koštica i ocedite tečnost, pa ih pospite grizom i malo uvaljajte. Naređajte ih u pleh, neke utisnite a neke ostavite na vrhu kolača. Pecite pola sata do 35 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečen kolač secite na kocke i pospite šećerom u prahu. Prijatno!
IŠLERI Starinski kolačići po tradicionalnom receptu, kao izmišljeni za uživanje
Neodoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.
ŠARLOTA SA JAGODAMA Raskošna poslastica u savršenom kremasto-voćnom spoju, pravi raj za sladokusce
Raspametiće i one izbirljive.
KREM BRULE Francuski penušavi slatkiš kome nije moguće odoleti, a miriše na vanilu
Napravite ovaj fenomenalni desert od vanile, žumanca i slatke pavlake.
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
BAKLAVA SA ČOKOLADOM Još bolja od one klasične, svi će vam tražiti recept
Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.
Komentari (0)