ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Klasik kome se svi rado vraćaju, a miriše na nedelju
Sočan i lagan, a višnje daju notu kiselosti.
Potrebno je:
- 5 jaja
- 300 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 300 g brašna
- 200 ml jogurta
- 150 ml ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 500 g višanja
- 30 g griza
Za posipanje:
- prah šećer
Priprema
Mikserom penasto umutite jaja pa postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Mutite dok se šećer ne otopi. Postepeno dodajte jogurt i nastavite da mutite. Dodajte ulje i mutite ali smanjite brzinu miksera. Dodajte kašiku po kašiku, prosejano brašno a posle i prašak za pecivo.Dobro sjedinite smesu pa preručite u pleh obložen papirom za pečenje. Očistite višnje od koštica i ocedite tečnost, pa ih pospite grizom i malo uvaljajte. Naređajte ih u pleh, neke utisnite a neke ostavite na vrhu kolača. Pecite pola sata do 35 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečen kolač secite na kocke i pospite šećerom u prahu. Prijatno!
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)