DOBOŠ Klasik među tortama, popularna a služi se više od jednog veka
Torta koja traje od 1885. godine, kada je prvi napravio poslastičar iz Budimpešte, Jozef Doboš, po kome je i dobila ime.

Možda vas zanima:

POSNA DOBOŠ TORTA Očaravajuća poslastica koja nimalo ne zaostaje za originalom
Čuvena mađarska poslastica oduševiće i one koji ne vole slatko.

DOBOŠ TORTA Složena poslastica bogatog ukusa ukrasiće svaku trpezu i oduševiće goste
Očaravajuća poslastica za sve svečane prilike.

POSNA DOBOŠ TORTA Najpoznatija mađarska poslastica ukrasiće svaku svečanost, a nema razlike u ukusu
Najpoznatiju mađarsku tortu napravio je 1885.godine poslastičar Jozef Doboš.

POSNA DOBOŠ TORTA Čarobna poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Ni malo ne zaostaje za originalom, uzećete parče više.
Potrebno je
Za kore:
- 9 jaja
- 9 kašika šećera
- 9 kašika brašna
- 1 kesica vanilin šećera
Za fil:
- 6 jaja
- 200 g šećera
- 200 g čokolade
- 200 g putera
- 2 kesice vanilin šećera
Za glazuru:
- 200 g šećera
Priprema
Belanca umutite pa dodajte običan i vanilin šećer, i mutite dok se ne istopi. Dodajte jedno po jedno žumance, pa kad se umuti, dodajte brašno i polako sve promešajte. Ispecite kore. Zasebno umutite jaja sa šećerom pa kuvajte 10 do 15 minuta kada provri. Dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi pa dodajte vanilin šećer. Dodajte malo po malo putera u prohlađen fil pa mešajte dok se ne istopi, nemojte da mutite mikserom da ne bi posvetleo. Varjačom sjednite dobro. Pečene kore filujte prohlađenim filom. Uprženim šećerom napravite glazuru pa prelijte preko torte. Zasecite vrelim nožem dok je vruća glazura. Dekorišite po želji. Prijatno!

POSNE KEKS KUGLICE Prave se lako, a smažu brzo, najbolje odmah stavite duplu meru
Savršeni za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede slatko.

FENOMENALNA PUDING ČOKOLADNA TORTA Jednostavna poslastica skupog ukusa
Kremasta poslastica oduševiće vas od prvog zalogaja.

BRAUNI SA JAGODAMA Klasik na prolećni način, a gotov za tili čas
Jednostavan desert fenomenalnog ukusa, za prave sladokusce.

BRZI DESERT SA BUNDEVOM I KIKIRIKIJEM Drugačiji i sladak, poćiće vam voda na usta
Pravi se lako, a pojede brzo.

JEDINI RECEPT ZA RUSKE ŠUBARE KOJI ĆE VAM TREBATI Kolačići bez kojih nijedna slava ne prolazi
Sitni kolači pogodni za svečanu i slavsku trpezu, prste da poližete.
Komentari (0)