MRAMORNI KOLAČ Najlepši kolač koji se lako i brzo pravi, kao stvoren za uživanje
Fenomenalna poslastica, mekana i sočna.
Potrebno je:
- 5 jaja
- 14 kašika šećera
- 14 kašika brašna
- 14 kašika mleka
- 12 kašika ulja
- 2 kašike kakaoa
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
Priprema
Žumanca i šećer umutite pa polako dodajte ulje, mleko, brašno i prašak za pecivo. Zasebno umutite čvrst šne od 5 belanaca pa spojite sa smesom sa žumancima. Sipajte pola smese u pleh obložen pek papirom a drugoj polovini dodajte kakao i promešajte. Preko prve smese sipajte tamnu pa viljuškom poravnajte. Pecite 25 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečen kolač pospite šećerom u prahu pa secite na kocke.
Možda vas zanima:
MRAMORNI KOLAČ SA KISELOM PAVLAKOM Tera vodu na usta, a uspeva i početnicima
Sočan i mekan kao duša.
MRAMORNI KOLAČ BUDI SVA ČULA Samo pomešate i pečete, a ukusan kao da ste se trudili satima
Sočan i mekan, i dupla mera će vam biti malo.
MRAMORNI KOLAČ BOLJI OD KLASIČNOG U savršenom spoju sa kafom, za jutro koje se pamti
Sočan i sladak, obožavaćete ga od prvog zalogaja.
MRAMORNI KOLAČ ZA PRAVE SLADOKUSCE Kremast i neodoljiv, pravićete stalno
Interesantnog izgleda, najviše će ga voleti deca.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)