TROPIKANA KOLAČ SA ANANASOM Raspametiće vas ukusom, a topi se u ustima

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Voćni kolač osvaja na prvi zalogaj.

tropikana kolač sa ananasom
Shutterstock

Potrebno je
Za koru:

  • 2 šolje brašna
  • 1,5 šolja šećera
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • 2 konzerve ananasa
  • 2 jaja
  • 1/2 šolje kokosa

Za fil:

  • 250 g maskarpone sira
  • 100 g putera
  • 1/2 šolje prah šećera
  • 1 šolja seckanih oraha
  • 1 vanilin šećer

Priprema:
Umutite jaja, dodajte pomalo šećera i soka od ananasa iz konzerve. Dodajte brašno, sodu bikarbonu, seckani ananas, kokos i orahe pa pecite u podmazanom plehu - po pola mase - oko 40 minuta, na temperaturi od 170 do 180 stepeni.
Kolač će biti vrlo vlažan, računajte na to da je najbolje da se hladi u frižideru cele noći. Umutite sastojke za krem i filujte dva dela torte, pa ukrasite sa strane i odozgo. Dodatno dekorišite ananasom i kandiranim voćem po želji.

 

Komentari (0)

Loading