TROPIKANA KOLAČ SA ANANASOM Raspametiće vas ukusom, a topi se u ustima
Voćni kolač osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je
Za koru:
- 2 šolje brašna
- 1,5 šolja šećera
- 2 kašičice sode bikarbone
- 2 konzerve ananasa
- 2 jaja
- 1/2 šolje kokosa
Za fil:
- 250 g maskarpone sira
- 100 g putera
- 1/2 šolje prah šećera
- 1 šolja seckanih oraha
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Umutite jaja, dodajte pomalo šećera i soka od ananasa iz konzerve. Dodajte brašno, sodu bikarbonu, seckani ananas, kokos i orahe pa pecite u podmazanom plehu - po pola mase - oko 40 minuta, na temperaturi od 170 do 180 stepeni.
Kolač će biti vrlo vlažan, računajte na to da je najbolje da se hladi u frižideru cele noći. Umutite sastojke za krem i filujte dva dela torte, pa ukrasite sa strane i odozgo. Dodatno dekorišite ananasom i kandiranim voćem po želji.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)