TROPIKANA KOLAČ SA ANANASOM Raspametiće vas ukusom, a topi se u ustima
Voćni kolač osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je
Za koru:
- 2 šolje brašna
- 1,5 šolja šećera
- 2 kašičice sode bikarbone
- 2 konzerve ananasa
- 2 jaja
- 1/2 šolje kokosa
Za fil:
- 250 g maskarpone sira
- 100 g putera
- 1/2 šolje prah šećera
- 1 šolja seckanih oraha
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Umutite jaja, dodajte pomalo šećera i soka od ananasa iz konzerve. Dodajte brašno, sodu bikarbonu, seckani ananas, kokos i orahe pa pecite u podmazanom plehu - po pola mase - oko 40 minuta, na temperaturi od 170 do 180 stepeni.
Kolač će biti vrlo vlažan, računajte na to da je najbolje da se hladi u frižideru cele noći. Umutite sastojke za krem i filujte dva dela torte, pa ukrasite sa strane i odozgo. Dodatno dekorišite ananasom i kandiranim voćem po želji.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)