PARISKA TORTA SA ČOKOLADOM Zaboravljena poslastica Beograda, raskošna i kremasta
Toliko je dobra da se topi u ustima.
Potrebno je
- 10 jaja
- 200 g šećera
- 250 g brašna
- 40 g kakao praha
Za fil:
- 1.5 l neulupanog šlaga, tj. slatke pavlake
- 150 gr čokolade
- 250 gr šećera
Priprema:
U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom, pa postepeno dodajte žumanca, brašno i kakao prah. Izlijte smesu u pleh. Pecite koru oko 15 minuta na 180 stepeni. Prohlađenu koru secite na 4 tanke kore. U šerpi na šporetu skuvajte 500 ml slatke pavlake, 100 g čokolade i 50 g šećera, uz neprestano mešanje, da ne zagori. Kad krene da vri, sklonite sa vatre pa pustite da se ohladi i stegne. Izmešajte sa litar šlaga i 200 g šećera. Miskerom dobro sjedinite. Filujte tortu u 3 sloja i sa strane. Prijatno!
TIRAMISU SA BELOM ČOKOLADOM Još slađi od originala, poći će vam voda na usta
Italijanski klasik na drugačiji način za sve sladokusce.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
Komentari (0)