PARISKA TORTA SA ČOKOLADOM Zaboravljena poslastica Beograda, raskošna i kremasta
Toliko je dobra da se topi u ustima.
Potrebno je
- 10 jaja
- 200 g šećera
- 250 g brašna
- 40 g kakao praha
Za fil:
- 1.5 l neulupanog šlaga, tj. slatke pavlake
- 150 gr čokolade
- 250 gr šećera
Priprema:
U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom, pa postepeno dodajte žumanca, brašno i kakao prah. Izlijte smesu u pleh. Pecite koru oko 15 minuta na 180 stepeni. Prohlađenu koru secite na 4 tanke kore. U šerpi na šporetu skuvajte 500 ml slatke pavlake, 100 g čokolade i 50 g šećera, uz neprestano mešanje, da ne zagori. Kad krene da vri, sklonite sa vatre pa pustite da se ohladi i stegne. Izmešajte sa litar šlaga i 200 g šećera. Miskerom dobro sjedinite. Filujte tortu u 3 sloja i sa strane. Prijatno!
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)