PARISKA TORTA SA ČOKOLADOM Zaboravljena poslastica Beograda, raskošna i kremasta

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Toliko je dobra da se topi u ustima.

pariska torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 10 jaja
  • 200 g šećera
  • 250 g brašna
  • 40 g kakao praha

Za fil:

  • 1.5 l neulupanog šlaga, tj. slatke pavlake
  • 150 gr čokolade
  • 250 gr šećera

Priprema: 

U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom, pa postepeno dodajte žumanca, brašno i kakao prah. Izlijte smesu u pleh. Pecite koru oko 15 minuta na 180 stepeni. Prohlađenu koru secite na 4 tanke kore. U šerpi na šporetu skuvajte 500 ml slatke pavlake, 100 g čokolade i 50 g šećera, uz neprestano mešanje, da ne zagori. Kad krene da vri, sklonite sa vatre pa pustite da se ohladi i stegne. Izmešajte sa litar šlaga i 200 g šećera. Miskerom dobro sjedinite. Filujte tortu u 3 sloja i sa strane. Prijatno!

Komentari (0)

Loading