DOMAĆA ŠAMPITA Imamo recept sa merama na kašiku, svima uspeva, a kremastiju sigurno niste jeli
Slatka i mekana, uzećete parče više.

Potrebno je
Za koru:
Možda vas zanima:

ŠAMPITA Kolač koji budi nostalgiju na dane detinjstva, iz bakine kuhinje
Kolač kao osmišljen za slavsku trpezu, po receptu bez mane.

NEODOLJIVA ŠAMPITA Starinski, kremasti kolač koji se ne odbija, za sve važne prilike
Ako volite kremaste i mekane deserte, šampitu ćete obožavati.

ŠAMPITA Neodoljiv kolač osvaja na prvi zalogaj, još bolji od onog iz poslastičare
Starinski desert nestaće sa stola odmah.

POSNA ŠAMPITA Klasik bez premca koji miriše na detinjstvo i bakinu kuhinju
Fenomenalan starinski kolač mekan kao duša, raspametiće i one koji ne vole slatko.
- 5 žumanaca
- 3 kašike šećera
- 4 kašike brašna
- 2 kašike ulja
- 4 kašike mleka
Za šaum:
- 10 belanaca
- 700 g šećera
- 300 ml vode
- 1 prstohvat soli
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Žumanca i šećer umutite pa dodajte ulje, mleko i brašno. U pleh obložen pek papirom preručite smesu i utisnite. Pecite koru oko 15 minuta na 180 stepeni. Na tihoj vatri kuvajte šećer i vodu, dok ne dobijete jako gust sirup. Umutite belanca i so dok ne dobijete čvrst šne. U njega polako sipajte sirup, sve vreme muteći. Za oko 20 minuta, dobićete gustu masu. Preko prohleđene kore sipajte šaum. Ostavite da se dobro prohladi pa secite i služite. Prijatno!

KROFNE PUNJENE KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, a tope se u ustima
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA SAHER TORTA Neodoljiva poslastica sa džemom koja ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Savršena i slatka, uzećete parče više.

PIJANA TORTA SA VIŠNJAMA ZA USKRS Polovina nestane dok trepnete
Sočna i osvežavajuća, nema ko vam neće tražiti recept.

ČOKOLADNE KARAMEL ŠTANGLICE Brzi desert kada vam se jede nešto slatko, a super i kao užina
U savršenom spoju sa kremastom karamelom, bićete oduševljeni.

NJUJORŠKI ČIZKEJK Kremast i lagan desert topi se u ustima
Sočan i sladak, ovakav do sada niste jeli.
Komentari (0)