DOMAĆA ŠAMPITA Imamo recept sa merama na kašiku, svima uspeva, a kremastiju sigurno niste jeli
Slatka i mekana, uzećete parče više.
Potrebno je
Za koru:
- 5 žumanaca
- 3 kašike šećera
- 4 kašike brašna
- 2 kašike ulja
- 4 kašike mleka
Za šaum:
- 10 belanaca
- 700 g šećera
- 300 ml vode
- 1 prstohvat soli
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Žumanca i šećer umutite pa dodajte ulje, mleko i brašno. U pleh obložen pek papirom preručite smesu i utisnite. Pecite koru oko 15 minuta na 180 stepeni. Na tihoj vatri kuvajte šećer i vodu, dok ne dobijete jako gust sirup. Umutite belanca i so dok ne dobijete čvrst šne. U njega polako sipajte sirup, sve vreme muteći. Za oko 20 minuta, dobićete gustu masu. Preko prohleđene kore sipajte šaum. Ostavite da se dobro prohladi pa secite i služite. Prijatno!
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
POLICAJKA Torta prepuna čokolade i raznih filova koja će oboriti s nogu sve sladokusce
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)