DOMAĆA ŠAMPITA Imamo recept sa merama na kašiku, svima uspeva, a kremastiju sigurno niste jeli
Slatka i mekana, uzećete parče više.
Potrebno je
Za koru:
- 5 žumanaca
- 3 kašike šećera
- 4 kašike brašna
- 2 kašike ulja
- 4 kašike mleka
Za šaum:
- 10 belanaca
- 700 g šećera
- 300 ml vode
- 1 prstohvat soli
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Žumanca i šećer umutite pa dodajte ulje, mleko i brašno. U pleh obložen pek papirom preručite smesu i utisnite. Pecite koru oko 15 minuta na 180 stepeni. Na tihoj vatri kuvajte šećer i vodu, dok ne dobijete jako gust sirup. Umutite belanca i so dok ne dobijete čvrst šne. U njega polako sipajte sirup, sve vreme muteći. Za oko 20 minuta, dobićete gustu masu. Preko prohleđene kore sipajte šaum. Ostavite da se dobro prohladi pa secite i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
ŠAMPITA Neodoljiv kolač osvaja na prvi zalogaj, još bolji od onog iz poslastičare
Starinski desert nestaće sa stola odmah.
POSNA ŠAMPITA Klasik bez premca koji miriše na detinjstvo i bakinu kuhinju
Fenomenalan starinski kolač mekan kao duša, raspametiće i one koji ne vole slatko.
ŠAMPITA Starinska poslastica po bakinom receptu, kremasta i slatka
Još je bolja od one kupovne, prste da poližete.
POSNA ŠAMPITA Fenomenalni starinski kolač mekan kao duša, svi će vam tražiti recept
Ni najmanje ne zaostaje za njenom mrsnom verzijom, prste da poližete.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)