DOMAĆA ŠAMPITA Imamo recept sa merama na kašiku, svima uspeva, a kremastiju sigurno niste jeli

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Slatka i mekana, uzećete parče više.

DOMAĆA ŠAMPITA Imamo recept sa merama na kašiku, svima uspeva, a kremastiju sigurno niste jeli
Printscreen/Facebook

Potrebno je
Za koru:

  • 5 žumanaca
  • 3 kašike šećera
  • 4 kašike brašna
  • 2 kašike ulja
  • 4 kašike mleka

Za šaum:

  • 10 belanaca
  • 700 g šećera
  • 300 ml vode
  • 1 prstohvat soli

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Žumanca i šećer umutite pa dodajte ulje, mleko i brašno. U pleh obložen pek papirom preručite smesu i utisnite. Pecite koru oko 15 minuta na 180 stepeni. Na tihoj vatri kuvajte šećer i vodu, dok ne dobijete jako gust sirup. Umutite belanca i so dok ne dobijete čvrst šne. U njega polako sipajte sirup, sve vreme muteći. Za oko 20 minuta, dobićete gustu masu. Preko prohleđene kore sipajte šaum. Ostavite da se dobro prohladi pa secite i služite. Prijatno!
 

Tagovi:

Komentari (0)

Loading