POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA IZ BAKINE KUHINJE Budi uspomene i vraća u detinjstvo!
Zamirisaće vam celu kuću, a pravi je raj za sva čula.
Potrebno je
Za testo:
- 500 mililitara mlake vode
- 5 kašika šećera
- 1 kašika suvog kvasca
- 200 mililitara ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 prstohvata soli
- 1100 grama brašna
Za fil:
- 500 grama oraha
- 5 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U posudu sa mlakom vodom sipajte kvasac, šećer pa za 5 minuta dodajte ulje, prašak za pecivo, so i brašno. Zamesite testo pa ga ostavite na toplom da nadođe. Podelite nadošlo testo na 4 dela. Orahe potopite u vodi pa ih kuvajte sa šećerom i vanilinim šećerom. Filujte oklagijom razvučeno testo pa urolajte u oblik štrudle. U pleh obložen papirom za pečenje poređajte štrudle. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, za savršen početak dana
Mirisna poslastica osvojiće vas od prvog zalogaja.
POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi sva čula
Ukusna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja osvaja na prvi zalogaj, za savršen dan
Ako volite štrudlu, ovu sa orasima ćete obožavati.
POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja će ulepšati svaku svečanu trpezu, a popravlja dan u trenu
Starinska štrudla po starom bakinom receptu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)