POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA IZ BAKINE KUHINJE Budi uspomene i vraća u detinjstvo!
Zamirisaće vam celu kuću, a pravi je raj za sva čula.
Potrebno je
Za testo:
- 500 mililitara mlake vode
- 5 kašika šećera
- 1 kašika suvog kvasca
- 200 mililitara ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 prstohvata soli
- 1100 grama brašna
Za fil:
- 500 grama oraha
- 5 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U posudu sa mlakom vodom sipajte kvasac, šećer pa za 5 minuta dodajte ulje, prašak za pecivo, so i brašno. Zamesite testo pa ga ostavite na toplom da nadođe. Podelite nadošlo testo na 4 dela. Orahe potopite u vodi pa ih kuvajte sa šećerom i vanilinim šećerom. Filujte oklagijom razvučeno testo pa urolajte u oblik štrudle. U pleh obložen papirom za pečenje poređajte štrudle. Prijatno!
ŠARLOTA SA JAGODAMA Raskošna poslastica u savršenom kremasto-voćnom spoju, pravi raj za sladokusce
Raspametiće i one izbirljive.
KREM BRULE Francuski penušavi slatkiš kome nije moguće odoleti, a miriše na vanilu
Napravite ovaj fenomenalni desert od vanile, žumanca i slatke pavlake.
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
BAKLAVA SA ČOKOLADOM Još bolja od one klasične, svi će vam tražiti recept
Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.
NEODOLJIVE KEKS KUGLICE OD SAMO 3 SASTOJKA Tope se u ustima, a posne
Gotove začas, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)