POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA IZ BAKINE KUHINJE Budi uspomene i vraća u detinjstvo!
Zamirisaće vam celu kuću, a pravi je raj za sva čula.
Potrebno je
Za testo:
- 500 mililitara mlake vode
- 5 kašika šećera
- 1 kašika suvog kvasca
- 200 mililitara ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 prstohvata soli
- 1100 grama brašna
Za fil:
- 500 grama oraha
- 5 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U posudu sa mlakom vodom sipajte kvasac, šećer pa za 5 minuta dodajte ulje, prašak za pecivo, so i brašno. Zamesite testo pa ga ostavite na toplom da nadođe. Podelite nadošlo testo na 4 dela. Orahe potopite u vodi pa ih kuvajte sa šećerom i vanilinim šećerom. Filujte oklagijom razvučeno testo pa urolajte u oblik štrudle. U pleh obložen papirom za pečenje poređajte štrudle. Prijatno!
TIRAMISU SA BELOM ČOKOLADOM Još slađi od originala, poći će vam voda na usta
Italijanski klasik na drugačiji način za sve sladokusce.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
Komentari (0)