FENOMENALNA ČOKOLADNA TORTA Slatka fantazija kakvu do sada niste jeli, a topi se u ustima
Slatka i neodoljiva, ukućani će stajati u redu za još.

Potrebno je
Možda vas zanima:

ČOKOLADNA TORTA Raskošna poslastica za sve specijalne prilike, ukusa koji se pamti
Kremasta i neodoljiva, uzećete parče više.

RASKOŠNA ČOKOLADNA TORTA Sa puno fila i slojeva, za svaku svečanost
Neodoljiva i savršena, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

BRZA ČOKOLADNA TORTA Nepečena poslastica u neodoljivom spoju keksa, pudinga i čokolade, za prave sladokusce
Nepečena čokoladna poslastica sa dva fila osvojiće sve slatkoljupce.

SAHER TORTA Očaravajuća poslastica osmišljena 1832.godine za kneza, u sočnom spoju čokolade sa džemom
Osmislio je 1832.godine Franc Saher za kneza Klemensa fon Meterniha.
Za koru:
- 200 g mlevenog keksa
- 100 g putera
- 2 kašike šećera
- 2 kašike kakao-praha
- 1 kašičica ekstrakta vanilina
Za fil:
- 200 g crne čokolade
- 250 ml pavlake
- 2 kašike šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Za dekoraciju:
- sirovi bademi, lešnici ili čokoladne mrvice (opciono)
- šećer u prahu za posipanje (opciono)
Priprema:
U činiji pomešajte izmrvljeni keks, šećer i kakao-prah. Rastopite puter, dodajte ekstrakt vanile i prelijte suve sastojke. Dobro promešajte da se sve dobro sjedini. Uzmite kalup za tortu i ravnomerno rasporedite smesu sa keksom po dnu tepsije. Smesu dobro pritisnite prstima ili kašikom da dobijete čvrstu koru. U maloj činiji istopite crnu čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj pećnici. Dodajte slatku pavlaku, šećer i ekstrakt vanile, pa sve dobro izmešajte dok ne dobijete glatku i sjedinjenu smesu. Pripremljen čokoladni fil preliti preko kore keksa u kalupu i ravnomerno rasporediti. Po želji možete dodati sirove bademe, lešnike ili komadiće čokolade na vrh torte za dekoraciju. Stavite tortu u frižider i ostavite da se ohladi i dobro stegne najmanje 2-3 sata ili preko noći.

LAVA KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM Klasik u punom sjaju, kao osmišljen za dolazak iznenadnih gostiju
Kremast i sladak, nestaće sa stola čim se postavi.

NAJLAKŠI RECEPT ZA TIRAMISU U ČAŠI Jednostavnije od ovoga ne može
Jednostavni italijanski slatkiš kao osmišljen za iznenadne goste.

NAJBOLJE POSNE KROFNE Jedini recept koji će vam ikada trebati
Mekane i pufnaste, biće baš kao bakine.

MEDENJACI Mekani i ukusni, a super idu uz čaj ili kafu
Bićete oduševljeni ukusom, a zasladiće vas u trenu.

STARINSKI KOLAČ SA ORASIMA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Sočan i mekan, a med mu daje poseban šmek.
Komentari (0)