FENOMENALNA ČOKOLADNA TORTA Slatka fantazija kakvu do sada niste jeli, a topi se u ustima

Ivana Pavlović

13:20

Slatki kutak 0

Slatka i neodoljiva, ukućani će stajati u redu za još.

čokoladna torta
Shutterstock

Potrebno je

Za koru:

  • 200 g mlevenog keksa
  • 100 g putera
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike kakao-praha
  • 1 kašičica ekstrakta vanilina

Za fil:

  • 200 g crne čokolade
  • 250 ml pavlake
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Za dekoraciju:

  • sirovi bademi, lešnici ili čokoladne mrvice (opciono)
  • šećer u prahu za posipanje (opciono)

Priprema:
U činiji pomešajte izmrvljeni keks, šećer i kakao-prah. Rastopite puter, dodajte ekstrakt vanile i prelijte suve sastojke. Dobro promešajte da se sve dobro sjedini. Uzmite kalup za tortu i ravnomerno rasporedite smesu sa keksom po dnu tepsije. Smesu dobro pritisnite prstima ili kašikom da dobijete čvrstu koru. U maloj činiji istopite crnu čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj pećnici. Dodajte slatku pavlaku, šećer i ekstrakt vanile, pa sve dobro izmešajte dok ne dobijete glatku i sjedinjenu smesu. Pripremljen čokoladni fil preliti preko kore keksa u kalupu i ravnomerno rasporediti. Po želji možete dodati sirove bademe, lešnike ili komadiće čokolade na vrh torte za dekoraciju. Stavite tortu u frižider i ostavite da se ohladi i dobro stegne najmanje 2-3 sata ili preko noći.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading