FENOMENALNA ČOKOLADNA TORTA Slatka fantazija kakvu do sada niste jeli, a topi se u ustima
Slatka i neodoljiva, ukućani će stajati u redu za još.
Potrebno je
Za koru:
- 200 g mlevenog keksa
- 100 g putera
- 2 kašike šećera
- 2 kašike kakao-praha
- 1 kašičica ekstrakta vanilina
Za fil:
- 200 g crne čokolade
- 250 ml pavlake
- 2 kašike šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Za dekoraciju:
- sirovi bademi, lešnici ili čokoladne mrvice (opciono)
- šećer u prahu za posipanje (opciono)
Priprema:
U činiji pomešajte izmrvljeni keks, šećer i kakao-prah. Rastopite puter, dodajte ekstrakt vanile i prelijte suve sastojke. Dobro promešajte da se sve dobro sjedini. Uzmite kalup za tortu i ravnomerno rasporedite smesu sa keksom po dnu tepsije. Smesu dobro pritisnite prstima ili kašikom da dobijete čvrstu koru. U maloj činiji istopite crnu čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj pećnici. Dodajte slatku pavlaku, šećer i ekstrakt vanile, pa sve dobro izmešajte dok ne dobijete glatku i sjedinjenu smesu. Pripremljen čokoladni fil preliti preko kore keksa u kalupu i ravnomerno rasporediti. Po želji možete dodati sirove bademe, lešnike ili komadiće čokolade na vrh torte za dekoraciju. Stavite tortu u frižider i ostavite da se ohladi i dobro stegne najmanje 2-3 sata ili preko noći.
Možda vas zanima:
OPERA TORTA ZA PRAVE KAFOLJUPCE Svakim zalogajem mami na dodatno parče
Savršena za sve svečane prilike.
ČOKO ORANDŽ TORTA PRVA NESTAJE SA STOLA Raskošna i kremasta i svi je vole
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SE TOPI U USTIMA Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
OPERA TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Poslastica sa kafom koja razvaljuje ukusom
Opera tortu je 1960. godine kreirao poznati francuski šef kuhinje, Lenotre.
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Komentari (0)