POSNA ŠEHEREZADA TORTA Svakim zalogajem ćete osetiiti bajku iz 1001 noći, raskošna i čarobna
Ni najmanje ne zaostaje za njenom mrsnom verzijom. Voleće je i oni koji ne vole slatko.
Potrebno je
- 1 l sojinog mleka
- 5 kašika šećera
- 120 g pudinga od karamele
- 200 g biljne slatke pavlake
- 250 g posnog margarina
- 50 g šećera u prahu
- 200-300 g posne čokolade
- 400 g posnog keksa
- 5 kašika ulja
Priprema
Sipajte 800 ml sojinog mleka u šerpu. Zatim zagrejanom mleku dodajte puding koji ste pomešali sa šećerom i 200 ml mleka. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Onda skinite sa šporeta i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Odvojeno u posudi umutite margarin pa ga dodajte ohlađenom pudingu i sjedinite mikserom. Otopite čokoladu sa uljem da dobijete ređu smesu, a onda umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Posni keks poređajte u tepsiju, pa preko premažite istopljenu čokoladu i stavite u frižider 10 minuta da se stegne. Izvadite iz frižidera i premažite karamel fil, a onda i umućenu slatku pavlaku. Ponavljajte ceo postupak dok ne potrošite sav materijal. Poslednji sloj je umućena slatka pavlaka. Ostavite u frižideru da se stegne preko noći. Ukrasite tortu po želji. Bon appetit !
Možda vas zanima:
POSNA ŠEHEREZADA TORTA Neodoljiva rapsodija slatkih ukusa, ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalna poslastica može se napraviti i u posnoj verziji. Ni najmanje ne zaostaje za originalom.
POSNA ŠEHEREZADA TORTA Probajte i osetite čaroliju bajke iz 1001 noći
Popularna Šeherezada torta može da se napravi i u posnoj verziji. Podjednako je fenomenalnog ukusa.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
POLICAJKA Torta prepuna čokolade i raznih filova koja će oboriti s nogu sve sladokusce
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)