POSNI SUTLIJAŠ NA VODI Sočni desert koji se pravi brzo i lako a govori 5 jezika
Napravićete začas a pojesti duplo brže.
Potrebno je:
- 200 g pirinča
- 8 dl vode
- 7 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- cimet
- muskantni orašćić
Priprema
Pirinač operite pa stavite u hladnu vodu i kuvajte na tihoj vatri. Kad nabubri i pokupi vodu, znaćete da je gotov. Dodajte šećer i vanilin šečer, pa kuvajte još 1 minut, uz neprestano mešanje. Služite toplo ili hladno. Pospite cimetom ili muskantnim oraščićem.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)