ZDRAVI A POSNI DESERTI Biljna mleka im daju posebnu čar, a možete da jedete i na dijeti
Zdravi slatkiši zasladiće vam dušu i telu, pritom mogu da se jedu i u dane posta. Ne sadrže beli šećer već samo prirodan iz voća, meda i šećerni alkohol (eritritol).
Kuglice s malinama
Sastojci:
- 200 g posnog sira
- 100 g kokosovog brašna
- 50 g sojinog mleka sa ukusom vanile
- 1 kašika meda
- 1 kašika arome vanile
- zamrznute maline
Priprema:
Posni sir sir umutite mikserom, pa mu dodajte med i mleko pa lagano spatulom promešajte. Kada se sjedini, ubacite kokosovo brašno i na kraju aromu vanile. Lagano promešajte, pa počnite da pravite kuglice. Na kraju ih uvaljajte u kokos ili kakao prah, kako vam želja.
Kolač od borovnice
Sastojci:
- 180 g ovsenih pahuljica
- 2 banane
- 100 g putera od kikirikija
- 50 g borovnica
- 2 kašike kokosovog mleka
Priprema:
Pleh obložite pek-papirom. U činiji izgnječite banane, dodajte ovsene pahuljice, puter od kikirikija i dobro promešajte kako biste dobili ujednačenu masu. Dodajte biljno mleko da biste dobili malo ređu smesu i izlijte u pleh. Pecite oko 20 minuta, ili dok kolač ne porumeni. Gotov kolač pospite šećerom u prahu.
Karamel kocke
Sastojci:
- 70 g ovsenih pahuljica
- 50 g badema
- 1 kašika javorovog sirupa
- 3 kašike kokosovog ulja
- 2 kašike kokosovog mleka
Za fil:
- 16 urmi
- 3 kašike kokosovog mleka
- prstohvat soli
- čokolada za kuvanje
- 100 g crne čokolade
- 1 kašika kokosovog ulja
Priprema:
Sameljite ovsene pahuljice i bademe, pa im dodajte ulje, mleko i sirup. Utisnite smesu u dno pleha koji ste obložili papirom za pečenje. Izblendajte urme, mleko i so, pa rasporedite preko baze. Istopite čokoladu s uljem i prelijte preko karamele. Odložite u frižider na sat vremena pa secite na komade željene veličine.
Kramble s jabukama
Sastojci:
- 1 kg jabuka
- eritritol (zamena za šećer)
- 1 limun
- 50 g margarina
- 100 g brašna
- 2 kašike sojinog mleka sa ukusom vanile
Priprema:
Jabuke oljuštite, isecite na komade i kuvajte na srednjoj vatri. Dodajte dve trećine količine šećera i izrendanu koricu limuna, poklopite i kuvajte oko pet minuta ili dok jabuke ne omekšaju. Ostavite da se ohladi. Margarin pomešajte s brašnom. Mesite dok ne dobijete mrvičastu smesu, pa joj dodajte preostali šećer. Jabuke sipajte u posudu za pečenje, pospite smesom od putera i brašna, pa pecite pola sata ili dok ne porumeni.
Možda vas zanima:
KOLAČI SA LIMUNOM U SAVRŠENOM SLATKO-KISELKASTOM SPOJU Osvežavajući i lagani
Žuti brauni, tart sa limunom, čizkejk ili kuglof, osvojiće i one koji ne vole slatko.
PASULJ NA 100 NAČINA Različiti recepti za omiljeno tradicionalno jelo koje prija duši i telu
Originalni vojnički, posni sa nanom, makedonsko tavče, prebranac, papula ili srpsko varivo, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
NAJLEPŠE SRPSKE PITE Hrskavih kora i sočnog nadeva, ukućani će stajati u redu za još
Koju god da odaberete nećete da pogrešite.
NAJLEPŠI SLATKIŠI SA POMORANDŽOM Rolat, kolač, mus i poslastica pomeraju granice dobrog ukusa
Neodoljivi deserti tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
POLICAJKA Torta prepuna čokolade i raznih filova koja će oboriti s nogu sve sladokusce
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)