ZDRAVI A POSNI DESERTI Biljna mleka im daju posebnu čar, a možete da jedete i na dijeti
Zdravi slatkiši zasladiće vam dušu i telu, pritom mogu da se jedu i u dane posta. Ne sadrže beli šećer već samo prirodan iz voća, meda i šećerni alkohol (eritritol).
Kuglice s malinama
Sastojci:
- 200 g posnog sira
- 100 g kokosovog brašna
- 50 g sojinog mleka sa ukusom vanile
- 1 kašika meda
- 1 kašika arome vanile
- zamrznute maline
Priprema:
Posni sir sir umutite mikserom, pa mu dodajte med i mleko pa lagano spatulom promešajte. Kada se sjedini, ubacite kokosovo brašno i na kraju aromu vanile. Lagano promešajte, pa počnite da pravite kuglice. Na kraju ih uvaljajte u kokos ili kakao prah, kako vam želja.
Kolač od borovnice
Sastojci:
- 180 g ovsenih pahuljica
- 2 banane
- 100 g putera od kikirikija
- 50 g borovnica
- 2 kašike kokosovog mleka
Priprema:
Pleh obložite pek-papirom. U činiji izgnječite banane, dodajte ovsene pahuljice, puter od kikirikija i dobro promešajte kako biste dobili ujednačenu masu. Dodajte biljno mleko da biste dobili malo ređu smesu i izlijte u pleh. Pecite oko 20 minuta, ili dok kolač ne porumeni. Gotov kolač pospite šećerom u prahu.
Karamel kocke
Sastojci:
- 70 g ovsenih pahuljica
- 50 g badema
- 1 kašika javorovog sirupa
- 3 kašike kokosovog ulja
- 2 kašike kokosovog mleka
Za fil:
- 16 urmi
- 3 kašike kokosovog mleka
- prstohvat soli
- čokolada za kuvanje
- 100 g crne čokolade
- 1 kašika kokosovog ulja
Priprema:
Sameljite ovsene pahuljice i bademe, pa im dodajte ulje, mleko i sirup. Utisnite smesu u dno pleha koji ste obložili papirom za pečenje. Izblendajte urme, mleko i so, pa rasporedite preko baze. Istopite čokoladu s uljem i prelijte preko karamele. Odložite u frižider na sat vremena pa secite na komade željene veličine.
Kramble s jabukama
Sastojci:
- 1 kg jabuka
- eritritol (zamena za šećer)
- 1 limun
- 50 g margarina
- 100 g brašna
- 2 kašike sojinog mleka sa ukusom vanile
Priprema:
Jabuke oljuštite, isecite na komade i kuvajte na srednjoj vatri. Dodajte dve trećine količine šećera i izrendanu koricu limuna, poklopite i kuvajte oko pet minuta ili dok jabuke ne omekšaju. Ostavite da se ohladi. Margarin pomešajte s brašnom. Mesite dok ne dobijete mrvičastu smesu, pa joj dodajte preostali šećer. Jabuke sipajte u posudu za pečenje, pospite smesom od putera i brašna, pa pecite pola sata ili dok ne porumeni.
Možda vas zanima:
NAJLEPŠE POSLASTICE SA JAGODAMA Pomeraju granice dobrog ukusa, a ulepšaće svaku trpezu
Čizkejk iz tepsije, mekani kolač ili obrnuta poslastica, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
NAJLEPŠA GURMANSKA JELA ZA GOSPOJINSKI POST Predlozi za ručak koji će vas držati sitim, a svaki zalogaj je raj za nepca
Ako postite Gospojinski post koji je počeo 14. avgusta i trajaće do 28. avgusta, ova jela ćete obožavati.
NAJLEPŠA JELA SA TIKVICAMA Od supe i pite do rolnica, pomeraju granice dobrog ukusa
Pita bez kora, zelena krem supa, špagete sa povrćem, punjeni čamčići ili slasne rolnice, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
GRČKI SLATKIŠI POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA Uspeće svima, a smažu se u trenu
Portokalopita, Sokolatopita, Cureki ili Lukumades, otopićete se od miline.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)