RAPSODIJA SA ORASIMA I JABUKAMA Fenomenalni desert koji niko ne odbija, a miriše na nedelju
Sladak i neodoljiv desert nestaće sa stola odmah.
Za biskvit:
- 3 jaja
- 1 šolja šećera (šolja je 2 dcl)
- 1 šolja mleka
- 1 šolja ulja
- 2 rendane jabuke
- 2 šolje griza
- 2 šolje mlevenih oraha
- 1 vrećica praška za pecivo
- 1 kesica vanilin šećera
Preliv za biskvit:
- 3 dcl mleka
- 1 šolja šećera
- 2 velike kašike kakaoa
Za dekoraciju:
- 1/2 l slatke pavlake
- 2 kašike šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 mlevenih oraha za posipanje
Priprema:
Uključite rernu na 180 stepeni da se zagreje. Potreban vam je tiganj 38x25 cm. Umutiti mikserom jaja i šećer, pa dodati mleko, ulje i sve lagano izmešati. Pomešajte jabuke, griz, orahe, prašak za pecivo i vanilin šećer i dodajte u prethodno umućenu smesu. Sve dobro izmešajte drvenom kašikom i sipajte u nauljen i brašnom posut pleh. Pecite oko pola sata. Dok se biskvit peče, u šerpu sipajte mleko, šećer i kakao i sve stavite da provri. Ostavite da se ohladi. Sačekajte da se biskvit ohladi i prelijte ga ohlađenim prelivom. Slatku pavlaku pomešati sa 2 kašike šećera sa prstohvatom vanilin šećera i ukrasiti tortu. Pospite mlevenim orasima. Neka odstoji neko vreme.
Možda vas zanima:
BRZI KOLAČ Sa mlevenim keksom, nit se kuva, nit se peče, a uspeće i početnicima
Ako volite keks, ovaj kolač ćete obožavati, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
GERMKENDLE Austrijsko poslastičarsko čudo osvojiće i one izbirljive, recept je proveren a ukus savršen
Knedle, nastale u Beču, prave se od mekog dizanog i kuvanog testa, punjene su aromatičnim džemom od šljiva, posute makom i šećerom, te prelivene sosom od vanile ili rastopljenim maslacem, pravo su poslastičarsko čudo. Ako ih do sada niste probali, obavezno to uradite, nećete se pokajati. Savršene su.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA I BRAON ŠEĆEROM Starinski desert iz bakine kuhinje na kome su odrasle generacije
Desert koji miriše na detinjstvo oduševiće i one koji ne vole knedle.
ŠNENOKLE Starinska poslastica popularna zbog Milene Dravić, a topi se u ustima
Desert nastao u 19. veku u Beču. Ime potiče od nemačke reči „schneeball“, što znači „lopta snega“ i ukazuje na karakterističan izgled ovog neodoljivog slatkiša. Ako ste gledali Metlu bez drške niste mogli da ne primetite komšinicu Dušku koja je stalno nosila sa sobom šerpicu šnenokli. Kultna uloga Milene Dravić proslavila je na mrežama, ovaj starinski desert, za koji je potrebno samo 5 jednostavnih sastojaka.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
POLICAJKA Torta prepuna čokolade i raznih filova koja će oboriti s nogu sve sladokusce
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)