RAPSODIJA SA ORASIMA I JABUKAMA Fenomenalni desert koji niko ne odbija, a miriše na nedelju
Sladak i neodoljiv desert nestaće sa stola odmah.

Za biskvit:
Možda vas zanima:

SLATKI ROLAT SA PISTAĆIMA I MALINAMA Poćiće vam voda na usta koliko je ukusan
Neodoljiv i sladak, bićete oduševljeni.

ŠVARCVALD KOLAČ Raskošni desert sa višnjama kao osmišljen za uskršnju trpezu
Mirisan i neodoljiv desert, gosti će biti oduševljeni.

VOĆNI MAFINI ZA PRAVO UŽIVANJE Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a uspeva BAŠ svima
Najbolje služite uz voće ili sladoled.

ČOKOLADNE KARAMEL ŠTANGLICE Brzi desert kada vam se jede nešto slatko, a super i kao užina
U savršenom spoju sa kremastom karamelom, bićete oduševljeni.
- 3 jaja
- 1 šolja šećera (šolja je 2 dcl)
- 1 šolja mleka
- 1 šolja ulja
- 2 rendane jabuke
- 2 šolje griza
- 2 šolje mlevenih oraha
- 1 vrećica praška za pecivo
- 1 kesica vanilin šećera
Preliv za biskvit:
- 3 dcl mleka
- 1 šolja šećera
- 2 velike kašike kakaoa
Za dekoraciju:
- 1/2 l slatke pavlake
- 2 kašike šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 mlevenih oraha za posipanje
Priprema:
Uključite rernu na 180 stepeni da se zagreje. Potreban vam je tiganj 38x25 cm. Umutiti mikserom jaja i šećer, pa dodati mleko, ulje i sve lagano izmešati. Pomešajte jabuke, griz, orahe, prašak za pecivo i vanilin šećer i dodajte u prethodno umućenu smesu. Sve dobro izmešajte drvenom kašikom i sipajte u nauljen i brašnom posut pleh. Pecite oko pola sata. Dok se biskvit peče, u šerpu sipajte mleko, šećer i kakao i sve stavite da provri. Ostavite da se ohladi. Sačekajte da se biskvit ohladi i prelijte ga ohlađenim prelivom. Slatku pavlaku pomešati sa 2 kašike šećera sa prstohvatom vanilin šećera i ukrasiti tortu. Pospite mlevenim orasima. Neka odstoji neko vreme.

NEODOLJIVI NJUJORŠKI ČIZKEJK Mekan kao duša, a topi se u ustima, savršen za sve bitne događaje
Sočni desert nestaće sa stola odmah.

NEODOLJIVI MAFINI SA LIMUNOM Osvežavajući slatkiš u savršenom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

TIRAMISU KUGLICE Savršeni spoj sitnih kolača i čuvenog italijanskog deserta, za sve svečane prilike
Mekane i sočne, nestaće sa stola odmah.

KROFNE PUNJENE KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, a tope se u ustima
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA SAHER TORTA Neodoljiva poslastica sa džemom koja ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Savršena i slatka, uzećete parče više.
Komentari (0)