RAPSODIJA SA ORASIMA I JABUKAMA Fenomenalni desert koji niko ne odbija, a miriše na nedelju
Sladak i neodoljiv desert nestaće sa stola odmah.
Za biskvit:
- 3 jaja
- 1 šolja šećera (šolja je 2 dcl)
- 1 šolja mleka
- 1 šolja ulja
- 2 rendane jabuke
- 2 šolje griza
- 2 šolje mlevenih oraha
- 1 vrećica praška za pecivo
- 1 kesica vanilin šećera
Preliv za biskvit:
- 3 dcl mleka
- 1 šolja šećera
- 2 velike kašike kakaoa
Za dekoraciju:
- 1/2 l slatke pavlake
- 2 kašike šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 mlevenih oraha za posipanje
Priprema:
Uključite rernu na 180 stepeni da se zagreje. Potreban vam je tiganj 38x25 cm. Umutiti mikserom jaja i šećer, pa dodati mleko, ulje i sve lagano izmešati. Pomešajte jabuke, griz, orahe, prašak za pecivo i vanilin šećer i dodajte u prethodno umućenu smesu. Sve dobro izmešajte drvenom kašikom i sipajte u nauljen i brašnom posut pleh. Pecite oko pola sata. Dok se biskvit peče, u šerpu sipajte mleko, šećer i kakao i sve stavite da provri. Ostavite da se ohladi. Sačekajte da se biskvit ohladi i prelijte ga ohlađenim prelivom. Slatku pavlaku pomešati sa 2 kašike šećera sa prstohvatom vanilin šećera i ukrasiti tortu. Pospite mlevenim orasima. Neka odstoji neko vreme.
Možda vas zanima:
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
KOKOS KOLAČ ZA SVE PRILIKE Kremast, lagan i savršen, polizaćete i tanjir
Savršen desert za sve prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)