RAPSODIJA SA ORASIMA I JABUKAMA Fenomenalni desert koji niko ne odbija, a miriše na nedelju

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Sladak i neodoljiv desert nestaće sa stola odmah.

rapsodija sa orasima i jabukama
Shutterstock

Za biskvit:

  • 3 jaja
  • 1 šolja šećera (šolja je 2 dcl)
  • 1 šolja mleka
  • 1 šolja ulja
  • 2 rendane jabuke
  • 2 šolje griza
  • 2 šolje mlevenih oraha
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 1 kesica vanilin šećera

Preliv za biskvit:

  • 3 dcl mleka
  • 1 šolja šećera
  • 2 velike kašike kakaoa

Za dekoraciju:

  • 1/2 l slatke pavlake
  • 2 kašike šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 100 mlevenih oraha za posipanje

Priprema:
Uključite rernu na 180 stepeni da se zagreje. Potreban vam je tiganj 38x25 cm. Umutiti mikserom jaja i šećer, pa dodati mleko, ulje i sve lagano izmešati. Pomešajte jabuke, griz, orahe, prašak za pecivo i vanilin šećer i dodajte u prethodno umućenu smesu. Sve dobro izmešajte drvenom kašikom i sipajte u nauljen i brašnom posut pleh. Pecite oko pola sata. Dok se biskvit peče, u šerpu sipajte mleko, šećer i kakao i sve stavite da provri. Ostavite da se ohladi. Sačekajte da se biskvit ohladi i prelijte ga ohlađenim prelivom. Slatku pavlaku pomešati sa 2 kašike šećera sa prstohvatom vanilin šećera i ukrasiti tortu. Pospite mlevenim orasima. Neka odstoji neko vreme.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading