POSNI BELI MINJONI Fenomenalan desert koji se topi u ustima, najbolje stavite odmah duplu meru
Ako volite klasične minjone , ove ćete obožavati. Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 350 g šećera
- 1 dl vode
- 120 g margarina
- 200 g mlevenog keksa
- 200 g mlevenih oraha
- 300 g šećera u prahu
- malo vode
Priprema:
Ušpinujte šećer s vodom, pa u vruće dodajte margarin. Kad se margarin istopi dodajte keks i orahe, izmešajte pa umesite rukom i prebacite na tacnu obloženu pek-papirom. Razvucite na oko 1-1,5 cm debljine i ostavite u frižider da se stegne. Prelijte fondanom koji ste napravili od šećera u prahu i vrlo malo vode. Fondan treba da bude gust. Ostavite da se dobro stegne, ukrasite po želji i secite na kockice.
Bela glazura
Bez kuvanja: penasto umutiti 1 belance sa 200 grama šećera u prahu i dodati 1 kašiku soka od limuna. Mutiti sve dok masa ne postane ujednačena, a zatim preliti tortu.
Kuvana glazura: kuvati uz neprekidno mešanje sok od jednog limuna i 200 grama šećera u prahu. Kada se šećer otopi, a sirup malo zgusne, umešati 80 grama putera. Kada se puter otopi, nastaviti sa mešanjem da bi se masa ohladila i pobelela. Preliti preko torte i izravnati nožem. Ova glazura može se obojiti raznim sokovima od voća.
KREM BRULE Francuski penušavi slatkiš kome nije moguće odoleti, a miriše na vanilu
Napravite ovaj fenomenalni desert od vanile, žumanca i slatke pavlake.
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
BAKLAVA SA ČOKOLADOM Još bolja od one klasične, svi će vam tražiti recept
Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.
NEODOLJIVE KEKS KUGLICE OD SAMO 3 SASTOJKA Tope se u ustima, a posne
Gotove začas, a nestaće sa stola odmah.
POSNA ROZEN TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, a kao stvorena za uživanje
Ako volite klasičnu rozen tortu, obožavaćete i njenu posnu verziju.
Komentari (0)