POSNI BELI MINJONI Fenomenalan desert koji se topi u ustima, najbolje stavite odmah duplu meru

Ivana Pavlović

11:15

Slatki kutak 0

Ako volite klasične minjone , ove ćete obožavati. Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah.

posni beli minjoni
Shutterstock

Potrebno je

  • 350 g šećera 
  • 1 dl vode 
  • 120 g margarina 
  • 200 g mlevenog keksa 
  • 200 g mlevenih oraha 
  • 300 g šećera u prahu 
  • malo vode

Priprema:
Ušpinujte šećer s vodom, pa u vruće dodajte margarin. Kad se margarin istopi dodajte keks i orahe, izmešajte pa umesite rukom i prebacite na tacnu obloženu pek-papirom. Razvucite na oko 1-1,5 cm debljine i ostavite u frižider da se stegne. Prelijte fondanom koji ste napravili od šećera u prahu i vrlo malo vode. Fondan treba da bude gust. Ostavite da se dobro stegne, ukrasite po želji i secite na kockice.
Bela glazura
Bez kuvanja: penasto umutiti 1 belance sa 200 grama šećera u prahu i dodati 1 kašiku soka od limuna. Mutiti sve dok masa ne postane ujednačena, a zatim preliti tortu.
Kuvana glazura: kuvati uz neprekidno mešanje sok od jednog limuna i 200 grama šećera u prahu. Kada se šećer otopi, a sirup malo zgusne, umešati 80 grama putera. Kada se puter otopi, nastaviti sa mešanjem da bi se masa ohladila i pobelela. Preliti preko torte i izravnati nožem. Ova glazura može se obojiti raznim sokovima od voća. 

 

Komentari (0)

Loading