POSNI BELI MINJONI Fenomenalan desert koji se topi u ustima, najbolje stavite odmah duplu meru
Ako volite klasične minjone , ove ćete obožavati. Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 350 g šećera
- 1 dl vode
- 120 g margarina
- 200 g mlevenog keksa
- 200 g mlevenih oraha
- 300 g šećera u prahu
- malo vode
Priprema:
Ušpinujte šećer s vodom, pa u vruće dodajte margarin. Kad se margarin istopi dodajte keks i orahe, izmešajte pa umesite rukom i prebacite na tacnu obloženu pek-papirom. Razvucite na oko 1-1,5 cm debljine i ostavite u frižider da se stegne. Prelijte fondanom koji ste napravili od šećera u prahu i vrlo malo vode. Fondan treba da bude gust. Ostavite da se dobro stegne, ukrasite po želji i secite na kockice.
Bela glazura
Bez kuvanja: penasto umutiti 1 belance sa 200 grama šećera u prahu i dodati 1 kašiku soka od limuna. Mutiti sve dok masa ne postane ujednačena, a zatim preliti tortu.
Kuvana glazura: kuvati uz neprekidno mešanje sok od jednog limuna i 200 grama šećera u prahu. Kada se šećer otopi, a sirup malo zgusne, umešati 80 grama putera. Kada se puter otopi, nastaviti sa mešanjem da bi se masa ohladila i pobelela. Preliti preko torte i izravnati nožem. Ova glazura može se obojiti raznim sokovima od voća.
BUHTLE SA MAKOM Savršeno se slažu sa šoljom kafe, a bolje od onih iz pekare
Sa sočnim nadevom od maka, ukućani će stajati u redu za još.
POSNA MARKIZA TORTA Nepečena očaravajuća poslastica koja budi sva čula
Ako volite čokoladne poslastice, ovu tortu ćete obožavati.
CIMET KOCKE Brzi desert neodoljivog ukusa od samo 3 sastojka, kremastije niste jeli
Fenomenalan slatkiš osvojiće i one izbirljive.
ROZEN TORTA SA MAKOM Klasik na drugačiji način, ukusa koji se ne zaboravlja
Ako volite klasičnu rozen tortu, ovu sa makom ćete obožavati.
TIRAMISU SA BELOM ČOKOLADOM Još slađi od originala, poći će vam voda na usta
Italijanski klasik na drugačiji način za sve sladokusce.
Komentari (0)