POSNA KESTEN TORTA Fenomenalna poslastica koja se pravi brzo, a govori 5 jezika
Ako volite kesten, ovu tortu ćete obožavati. Uspeće svima, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
Potrebno je
- 1 kg kesten pirea
- 400 g šećera u prahu
- 500 ml biljne slatke pavlake
- 250 g margarina
- 300 g mlevenih oraha
- 3 kašike kakaoa
Za glazuru
- 100 g crne čokolade
- 70 g margarina
Priprema
Umutite margarin sa šećerom u prahu, a zatim dodajte kesten pire. Umutite potom biljnu pavlaku u čvrst šlag, pa dodajte u sve mlevene orahe, smesu od kestena i lagano promešajte. U okrugli kalup sipajte masu i ostavite u frižideru da se stegne. Napravite preliv od čokolade i margarina, prelitjte tortu, a po želji možete da dekorišete i seckanim ratlukom. Bon appetit!
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)