POSNA KESTEN TORTA Fenomenalna poslastica koja se pravi brzo, a govori 5 jezika
Ako volite kesten, ovu tortu ćete obožavati. Uspeće svima, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
Potrebno je
- 1 kg kesten pirea
- 400 g šećera u prahu
- 500 ml biljne slatke pavlake
- 250 g margarina
- 300 g mlevenih oraha
- 3 kašike kakaoa
Za glazuru
- 100 g crne čokolade
- 70 g margarina
Priprema
Umutite margarin sa šećerom u prahu, a zatim dodajte kesten pire. Umutite potom biljnu pavlaku u čvrst šlag, pa dodajte u sve mlevene orahe, smesu od kestena i lagano promešajte. U okrugli kalup sipajte masu i ostavite u frižideru da se stegne. Napravite preliv od čokolade i margarina, prelitjte tortu, a po želji možete da dekorišete i seckanim ratlukom. Bon appetit!
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)