BRZA BAJADERA Gotova za 20 minuta, posna, a topi se u ustima
Ni malo ne zaostaje za originalom, slatka i neodoljiva.
Potrebno je
- 300 g posnog mlevenog keksa
- 200 g mlevenih oraha
- 250 g šećera
- 200 g margarina
- 1 kesica vanilinog šećera
- 10 kašika vode
- 150 g čokolade za kuvanje
Za glazuru:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 3 kašike šećera
- 3 kašike vode
- 3 kašike ulja
- malo margarina
Priprema:
U jednoj šerpici zagrejte šećere sa vodom, pa sačekajte da proključa. Skinite sa ringle, dodajte margarin i mešajte, dok se sve ne otopi. Dodajte posni mleveni keks i mlevene orahe pa dobro sjedinite. Smesu podelite na 2 dela. Prvom delu dodajte otopljenu čokoladu. U pleh obložen papirom za pečenje izlijte braon smesu, izravnajte, pa preko izlijte žuti deo. Ostavite na hladnom da se stegne. Pomešajte čokoladu, šećer, ulje, vodu i margarin pa otopite na pari, da dobijete glazuru. Kolač prelijte čokoladnom glazurom i ostavite da se ohladi. Secite bajaderu na štanglice i ređajte na tacnu za posluživanje. Prijatno!
Možda vas zanima:
BAJADERA Starinski slatkiš bez kog ne može da prođe nijedna slava, a budi sva čula
Svi je vole, a uspeće i početnicima.
BAJADERA SA KIKIRIKI PUTEROM Još bolja od one klasične, a popravlja dan u trenu
Fenomenalna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)