BRZA BAJADERA Gotova za 20 minuta, posna, a topi se u ustima
Ni malo ne zaostaje za originalom, slatka i neodoljiva.
Potrebno je
- 300 g posnog mlevenog keksa
- 200 g mlevenih oraha
- 250 g šećera
- 200 g margarina
- 1 kesica vanilinog šećera
- 10 kašika vode
- 150 g čokolade za kuvanje
Za glazuru:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 3 kašike šećera
- 3 kašike vode
- 3 kašike ulja
- malo margarina
Priprema:
U jednoj šerpici zagrejte šećere sa vodom, pa sačekajte da proključa. Skinite sa ringle, dodajte margarin i mešajte, dok se sve ne otopi. Dodajte posni mleveni keks i mlevene orahe pa dobro sjedinite. Smesu podelite na 2 dela. Prvom delu dodajte otopljenu čokoladu. U pleh obložen papirom za pečenje izlijte braon smesu, izravnajte, pa preko izlijte žuti deo. Ostavite na hladnom da se stegne. Pomešajte čokoladu, šećer, ulje, vodu i margarin pa otopite na pari, da dobijete glazuru. Kolač prelijte čokoladnom glazurom i ostavite da se ohladi. Secite bajaderu na štanglice i ređajte na tacnu za posluživanje. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA BAJADERA ZA VIDOVDAN Kraljica slavske trpeze koja ni malo ne zaostaje za mrsnom verzijom
Čuveni kolač u posnoj verziji probudiće sva čula.
BAJADERA PO RECEPTU IZ STARE SVESKE Savršena za početnike, a bolju sigurno niste jeli
Savršena za sve svečene prilike.
DOMAĆA BAJADERA Jednostavna, a preukusna, razgrabiće se brzinom svetlosti
Kolač bez kog je nezamisliva slavska trpeza, ukusa koji se pamti.
NEODOLJIVA BAJADERA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Po receptu iz starog rokovnika, nema ko će joj odoleti
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)