POSNA MEDENA TORTA Očaravajuća poslastica za koju će vam svi tražiti recept
Fenomenalna torta od medenih kora savršeno će krasiti trpezu u vreme Uskršnjeg posta.
Za kore:
- 1 pakovanje medenih korica
Za filove:
- 300 g sojinog mleka u prahu
- 1 l vode
- 4 pudinga od karamele
- 10 kašika šećera
- 1 margarin
- 100 g čokolade
- 100 g lešnika
Priprema
U šerpi skuvajte pudinge od karamele sa šećerom u 1 l vode. Ostavite da se prohladi pa dodajte 300 g mleka u prahu i margarin. Mikserom mutite dok ne sjedinite smesu. Podelite fil na 2 dela. Jednom delu dodajte otopljenu čokoladu, a u drugi deo stavite pečene, mlevene lešnike. Filujte tortu sledećim redosledom: korica, pola svetlijeg fila, korica, pola tamnijeg fila, korica, druga polovina svetlijeg fila, korica i druga polovina tamnijeg fila. Ukrasite po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA MARKIZA TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a uspeće svima
Neodoljiva poslastica pravi se lako, a osvojiće sve koji je budu probali.
POSNA ŠEHEREZADA TORTA Svakim zalogajem osetite čaroliju bajke iz 1001 noći
Savršena poslastica za sve prilike, a posna.
POSNA BARON TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, magija u svakom zalogaju
Ako volite Baron tortu, obožavaćete i njenu posnu verziju. Kremasta fantazija raspametiće i one koji ne vole slatko.
KOKOS TORTA POSNA NA VODI Uspeće i potpunim početnicima, a miriše na nedelju
Neodoljiva poslastica raspametiće i one koji ne vole slatko.
ČUPAVCI NA VODI Nedoljivi desert za dane strogog posta koji nimalo ne zaostaje za originalom
Ako volite klasične čupavce, ove ćete obožavati.
FRANCUSKA KREMPITA Ako volite klasičnu, ovu ćete obožavati, mekana kao duša
Drugačija i preukusna, oduševićete i one koji ne vole slatko.
AMERIČKE KROFNICE SE TOPE U USTIMA Nestaće sa stola odmah
Fenomenalne krofnice mekane i slasne.
POSLASTICE ZA USKRS Ukusa koji se pamti i raskošnog izgleda, za pravo uživanje
Saher torta, kolač sa orahom, ruske šubare ili baklava, otopićete se od miline.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)