POSNA BAKLAVA SA MLEVENIM KEKSOM Recept je proveren, a ukus savršen
Neodoljivi desert idealan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu i slavsku trpezu.
Potrebno je
- 12 kora
- 300 g mlevenih oraha
- 150 g posnog mlevenog keksa
- 6 kašika griza
- 150 ml ulja
- 5 kašika šećera
- 150 ml vode
Za sirup:
- 700 ml vode
- 600 g šećera
- par kriški limuna
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U šerpu stavite vodu i šećer pa pustiite da proključaju. Dodajte limun i kuvajte uz povremeno mešanje, sve dok ne dobijete gušći sirup. Ostavite ga da se prohladi. U jednoj posudi pomešajte posni mleveni keks, orahe, griz i šećer, da se sastojci dobro sjedine. Sipajte vodu i ulje, pa promešajte da se svi sastojci sjedine. Doljte još malo vode po potrebi. U jednoj posudi pomešajte malo vode i ulja, da napravite preliv za premazivanje kora. Koru poprskajte dobijenom smesom, pa preko stavite još jednu koru, poprskajte vodom i uljem. Premažite fil, Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Isecite baklavu, pa prelijte ohlađenim sirupom. Prijatno!
ŠARLOTA SA JAGODAMA Raskošna poslastica u savršenom kremasto-voćnom spoju, pravi raj za sladokusce
Raspametiće i one izbirljive.
KREM BRULE Francuski penušavi slatkiš kome nije moguće odoleti, a miriše na vanilu
Napravite ovaj fenomenalni desert od vanile, žumanca i slatke pavlake.
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
BAKLAVA SA ČOKOLADOM Još bolja od one klasične, svi će vam tražiti recept
Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.
NEODOLJIVE KEKS KUGLICE OD SAMO 3 SASTOJKA Tope se u ustima, a posne
Gotove začas, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)