POSNI LAVA KOLAČ Spas u poslednji čas kada navrate iznenadni gosti, a topi se u ustima
Pravi se brzo i lako, a pojede u jednom zalogaju.
Potrebno je
- 160 ml biljnog mleka (sojino, ovseno, bademovo, pirinčano, kokosovo mleko)
- 60 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- pola kašičice sode bikarbone
- 25 g kakao praha
- 5 kašika ulja
- 2 kašike šećera
- 3 kašika meda
- pola kašičice jabukovog sirćeta
- prstohvat soli
- 100 g crne čokolade
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite ulje, med, biljno mleko, šećer i sirće. Brašno i kakao pomešajte sa sodom bikarbonom i praškom za pecivo, pa dodajte u smesu. Sipajte postepeno, uz mešanje, tako da se ne stvore grudvice. Kalupe premažite uljem pa sipajte smesu, do trećine kalupa. Pospite mrvljenom čokoladom pa sipajte ostatak smese. Pecite oko 8 do 10 minuta samo donjim grejačem pa prebacite na gornji i dopecite još 5 do 7 minuta. Pustite da odstoji u rerni par minuta, pa izvadite. Prevrnite naopako pa služite. Bon appetit!
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)