POSNI LAVA KOLAČ Spas u poslednji čas kada navrate iznenadni gosti, a topi se u ustima
Pravi se brzo i lako, a pojede u jednom zalogaju.
Potrebno je
- 160 ml biljnog mleka (sojino, ovseno, bademovo, pirinčano, kokosovo mleko)
- 60 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- pola kašičice sode bikarbone
- 25 g kakao praha
- 5 kašika ulja
- 2 kašike šećera
- 3 kašika meda
- pola kašičice jabukovog sirćeta
- prstohvat soli
- 100 g crne čokolade
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite ulje, med, biljno mleko, šećer i sirće. Brašno i kakao pomešajte sa sodom bikarbonom i praškom za pecivo, pa dodajte u smesu. Sipajte postepeno, uz mešanje, tako da se ne stvore grudvice. Kalupe premažite uljem pa sipajte smesu, do trećine kalupa. Pospite mrvljenom čokoladom pa sipajte ostatak smese. Pecite oko 8 do 10 minuta samo donjim grejačem pa prebacite na gornji i dopecite još 5 do 7 minuta. Pustite da odstoji u rerni par minuta, pa izvadite. Prevrnite naopako pa služite. Bon appetit!
BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA NA "ČAŠE" Lagan i preukusan, pravi raj za sladokusce
Brzi i neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA ŽELE BONBONAMA Brza i nepečena poslastica koja vraća u dane detinjstva
Fenomenalna torta uspeće i potpunim početnicima.
MANASTIRSKI KOLAČ Jeftin desert skupog ukusa idealan za dane strogog posta
Neodoljivi kolač nestaće sa stola odmah.
ŠAH TORTA Starinska poslastica za sva vremena i prilike, a zbog izgleda će je obožavati najmlađi
Nekada je bila neizostavni deo svake svečanosti, a danas je zaboravljena.
SLADOLED TORTA SA JAGODAMA Fenomenalna poslastica koja miriše na ljubav
Poslastica idealna za tople dane nikoga neće ostaviti ravnodušnim, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)