POSNI ČOKO MAFINI Popularni desert koji miriše na ljubav, a uspeće i potpunim početnicima

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola čim ga postavite.

čoko mafini
Shutterstock

Potrebno je

  • 1,5 šolja brašna
  • 1 šolja šećera
  • 1 kašika kakao praha
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 0,5 kašičice soli
  • 80 ml ulja
  • 1 kašičica jabukovog sirćeta
  • 1 kesica vanil šećera
  • 1 šolja vode

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu i vanilin šećer. Dodajte vodu, ulje i sirće pa sjedinite. U kalup za mafine obložen papirnim korpicama preručite smesu, najbolje kašikom za sladoled. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je pečeno. Pustite da se prohladi pa dekorišite po želji. Bon appetit!

 

Komentari (0)

Loading