KEKS TORTA Očaravajuća brza poslastica koja se smaže za tren oka, a svi je vole
Nepečena poslastica osvojiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 300 g keksa
- 1 jaje
- 50 g šećera
- 20 g brašna
- 20 g kukuruznog skroba
- 500 ml mleka
- 50 g putera
- 180 g mlečne čokolade
- 90 g butera od kikirikija
Priprema:
U šerpu razbijete jedno jaje, dodajte prstohvat soli i šećer. Dodajte vanilin šećer, kukuruzni skrob i brašno. Dodajte mleko, pa skuvajte fil na laganoj vatri. Kada se prohladi, sjedinite sa kikiriki buterom. Keks blago umočite u mleko, pa poređajte jedan sloj na dno pleha. Premažite jednim slojem fila. Preko toga stavite još jedan red keksa, a potom ponovo fil. Ponovite taj korak još jednom, i radite tako sve dok ne potrošite napravljen fil. Tortu ostavite da se dobro ohladi.
Možda vas zanima:
BRZA POSNA KEKS TORTA Uspeva i početnicima, a žele bonbone daju posenu čar
Svima uspeva, a topi se u ustima.
NEPEČENA ČOKO MOKO TORTA Rajski zalogaji u poslastici kao osmišljenoj za tmurne dane
Fenomenalna torta pravi se brzo i lako, a osvojiće sve koji je budu probali.
MOSKVA ŠNIT Voćna neodoljiva poslastica nastala u Beogradu, a pomera granice dobrog ukusa
Osmislila je Anica Džepina, a postala je omiljena torta, ukusa koji se pamti.
KESTEN TORTA Brza jesenja poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Savršena jesenja poslastica ukusa koji se pamti, za sve prilike.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
Komentari (0)