BANOFI PITA Neodoljiva poslastica sa bananama, za prave sladokusce
Fenomenalni slatkiš nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
Za podlogu
- 150 g keksa
- 75 g maslaca
Još potrebno
- 75 g maslaca
- 75 g šećera
- 400 g kondenzovanog mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 3 zrele banane
- 300 ml slatke pavlake
Dodatno
- 50 g tamne čokolade
- 1 kašičica kakaoa u prahu
Priprema
Premažite maslacem kalup za tortu, pa ga obložite papirom za pečenje. Onda uzmite keks pa istopite maslac, pomešajte s keksom i sipajte u kalup. Onda poravnajte smesu i ostavite u frižideru 15 minuta. Ostatak maslaca pomešajte a šećerom i stavite na laganu vatru. Kad se rastope, promešajte i ulijte kondenzovano mleko. Zatim kuvajte dva do tri minuta, dok se ne stisne i ne poprimi zlatnu boju. Sklonite sa šporeta i dodajte ekstrakt vanile. Potom, prelijte pripremljeni fil preko keksa i ostavite u frižideru bar sat vremena. Banane iseckajte na kriške i složite ih preko fila. Umutite slatku pavlaku pa premažite tortu. Vratite tortu u frižider. Prelijte rastopljenom čokoladom ili kakaom. Na kraju poprskajte banofi pitu rastopljenom tamnom čokoladom ili pospite kakaom. Servirajte hladno. Prijatno!
Možda vas zanima:
BANOFI PITA ZA PRAVE SLADOKUSCE Gotova dok pristavite kafu, a nikad kremastija
Bićete oduševljeni ukusom.
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)