NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.

nugat torta
Shutterstock

Nugat torta
Za testo:

  • 400 g mlevenog keksa
  • 1 kašika kakaoa
  • 2 kašike ruma
  • 140 ml vode

Za fil:

  • 200 g crne čokolade
  • 300 g sitnog sira
  • 150 g šećera u prahu
  • 200 ml slatke pavlake
  • 100 g nugat krema

Priprema;
U činiju stavite keks, rum, kakao i vodu, pa umesite testo za koru, stavite je u okrugli kalup, pa u frižider da se stegne. U činiji na pari otopite čokoladu, malo je prohladite. Pavlaku umutite u čvrst krem, dodajte šećer u prahu, sir, nugat krem. Dodajte i prohlađenu čokoladu. Sve dobro promešajte. Fil premažite preko kore i vratite u frižider da se stegne. Ukrasite umućenom slatkom pavlakom. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading