POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.

Potrebno je
Možda vas zanima:

POSNA KEKS TORTA Brza poslastica koju svi vole, po receptu bez mane
Pravi se lako, a nestaće sa stola prva.

POSNA ROZEN TORTA Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, za svaku svečanu trpezu
Ni malo ne zaostaje za originalom, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA REFORMA TORTA Raskošna poslastica sa orasima koja nimalo ne zaostaje za originalom
Savršena za sve svečane prilike.

BELA TORTA Posna poslastica sa čokoladom mekana kao pamuk, a ne treba da palite rernu
Fenomenalna poslastica za prave sladokusce, a nikad kremastija.
- 200 ml hladne vode
- 500 g mlevenog posnog keksa
- 200 g biljnog šlaga
- 500 ml biljne slatke pavlake
- 500 g zamrznutih višanja
- 150 g margarina
- 150 g šećera u prahu
Priprema
Umutite mikserom slatku pavlaku u čvrst šlag. Zasebno umutite margarin sa šećerom u prahu. Dodajte slatku pavlaku pa dobro umutite. U trećoj posudi, umutite šlag sa hladnom vodom. U dublju posudu stavite mleveni keks pa dodajte slatku pavlaku i smrznute višnje. Izmešajte dobro, pa dodajte 4 kašike šlaga, da se sastojci sjedine. Stavite obruč na tacnu pa ravnomerno rasporedite pripremljenu smesu. Ostavite u frižideru sat vremena. Zatim, izvadite tortu iz frižidera pa nanesite šlag. Skinite obruč. Isecite keks tortu sa višnjama na parčiće, servirajte i služite. Prijatno!

ČUPAVI KOLAČ OD BUNDEVE Mirisan i mekan kao pamuk, za prave sladokusce
Mirisni desert oduševiće i one koji ne vole bundevu.

KOLAČ OD POMORANDŽE Aromatični desert koji uspeva svima, nema ko vam neće tražiti recept
Pravi se lako, a osvežiće vas u trenu.

KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom kiselkasto-slatkom spoju, a super idu uz čaj
Prave se brzo i lako, a izuzetno ukusni.

SLATKA PROJA SA DŽEMOM Klasik na drugačiji način, po receptu bez mane
Ako volite klasičnu proju, njenu slatku verziju ćete obožavati.

ČERVIŠ Čuveni nemački desert s višnjama koji se topi u ustima
Sladak i ukusan, pravićete stalno.
Komentari (0)