POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
Potrebno je
- 200 ml hladne vode
- 500 g mlevenog posnog keksa
- 200 g biljnog šlaga
- 500 ml biljne slatke pavlake
- 500 g zamrznutih višanja
- 150 g margarina
- 150 g šećera u prahu
Priprema
Umutite mikserom slatku pavlaku u čvrst šlag. Zasebno umutite margarin sa šećerom u prahu. Dodajte slatku pavlaku pa dobro umutite. U trećoj posudi, umutite šlag sa hladnom vodom. U dublju posudu stavite mleveni keks pa dodajte slatku pavlaku i smrznute višnje. Izmešajte dobro, pa dodajte 4 kašike šlaga, da se sastojci sjedine. Stavite obruč na tacnu pa ravnomerno rasporedite pripremljenu smesu. Ostavite u frižideru sat vremena. Zatim, izvadite tortu iz frižidera pa nanesite šlag. Skinite obruč. Isecite keks tortu sa višnjama na parčiće, servirajte i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
RECEPT DANA: POSNA REFORMA Raskošna poslastica koja je istog ukusa kao original, za sve važne događaje
Klasik srpske kuhinje sa čokoladom i orasima.
POSNA KARAMEL TORTA Kremasta i izdašna poslastica koja se brzo napravi, a još brže pojede
Fenomanalna poslastica, za sve ljubitelje karamele.
POSNA ŠVARCVALD TORTA Čarobna poslastica koja nimalo ne zaostaje za originalom, a govori 100 jezika
Fenomenalna poslastica sa višnjama, u slatko-kiselkastom spoju ukusa.
POSNA PESAK TORTA Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom, sa 3 preukusna sloja
Očaravajuća poslastica idealna kada vam se jede nešto slatko u danima posta, ali i sve svečane prilike.
ŠTRUDLA SA DŽEMOM Neodoljiva jesenja poslastica koja miriše na ljubav, a mekana kao duša
Fenomanalna i slatka, a vraća u dane detinjstva i bakinu kuhinju.
BOSANSKA HALVA Domaćice ovako prave decenijama, a priprema je nikad jednostavnija, otopićete se od slatkoće
Neodoljivi desert osvojiće vas od prvog zalogaja, a nema ko vam neće tražiti recept.
MADLENE Francuski kolači sa limunom koji mirišu na ljubav, a sjajno idu sa čajem
Neodoljivi kolačići u slatko-kiselkastom spoju, prste da poližete.
NEODOLJIVE ČOKOLADNE BOMBICE Sitni kolači gotovi za 15 minuta, najbolje stavite odmah duplu meru
Fenomenalne i slatke, a savršene za slavsku trpezu.
KREM BRULE Penušavi, kremasti desert iz Francuske koji budi sva čula
Zamirisaće cela kuća na vanilu, a nestaće sa stola čim se postavi.
Komentari (0)