POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
Potrebno je
- 200 ml hladne vode
- 500 g mlevenog posnog keksa
- 200 g biljnog šlaga
- 500 ml biljne slatke pavlake
- 500 g zamrznutih višanja
- 150 g margarina
- 150 g šećera u prahu
Priprema
Umutite mikserom slatku pavlaku u čvrst šlag. Zasebno umutite margarin sa šećerom u prahu. Dodajte slatku pavlaku pa dobro umutite. U trećoj posudi, umutite šlag sa hladnom vodom. U dublju posudu stavite mleveni keks pa dodajte slatku pavlaku i smrznute višnje. Izmešajte dobro, pa dodajte 4 kašike šlaga, da se sastojci sjedine. Stavite obruč na tacnu pa ravnomerno rasporedite pripremljenu smesu. Ostavite u frižideru sat vremena. Zatim, izvadite tortu iz frižidera pa nanesite šlag. Skinite obruč. Isecite keks tortu sa višnjama na parčiće, servirajte i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
POPADIJINA POSNA KESTEN TORTA Razvaljuje ukusom, a uspeva i početnicima
Savršena za slave i sve svečane prilike.
POSNA VASINA TORTA Bez jaja i mleka, a kremasta kao iz poslastičarnice
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
BRZA POSNA KEKS TORTA Prepuna čokolade i oraha, poćiće vam voda na usta
Nema paljenja rerne, a nemo ko je ne voli.
POSNA KESTEN TORTA ZA NAJLEPŠU JESEN Pravi se lako, a svi je vole
Svi će vam tražiti dodatno parče.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)