TORTA SA MALINAMA Raskošna i neodoljiva poslastica za sva vremena i prilike, a miriše na ljubav
Torta sa dva fila raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je
Za kore:
- 8 belanaca
- 8 kašika šećera
- 2 žumanceta
- 2 kašike brašna
- 100 g mlevenih oraha
Žuti fil:
- 6 žumanaca
- 120 g šećera
- 2 kesice pudinga od vanile
- 1/2 l mleka
- 250 g maslaca
Beli fil:
- 3 kesice bele šlag kreme
- 360 ml mleka
- Fil od džema:
- 170 g džema od malina
- 2 kašike vode
- 1 kašika limunovog soka
i još:
- 600-800 g svežih jagoda
Priprema
Za žuti fil umutiti žumanca sa šećerom i pudingom i malo hladnog mleka (odvojenog od pola litra) u glatku smesu. Ostatak mleka staviti da provri i zakuvati pripremljen puding. Maslac penasto umutiti, pa postepeno dodavati, uz mućenje, ohlađeni krem da dobijete glatku smesu. Za koru prvo umutiti belanca, postepeno dodati šećer, pa žumanca i na kraju umešati brašno i mlevene orahe. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta. Koru podelite na dva dela.
Umutite šlag krem po uputstvu na kesici. Pomešajte džem, 2 kašike vode, kašiku soka od limuna i gustin i prokuvati nekoliko minuta kad provri. Jagode naseckati. Filovati: kora, pa fil od džema, žuti fil, naseckane maline, beli fil, pa ponoviti postupak s drugom korom i preostalim filovima. Ukrasite tortu svežim malinama.
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
BARON TORTU SU OBOŽAVALE I ARISTOKRATE 4 kore, maline i kvalitetna čokolada
Raskošna poslastica nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)