TORTA SA MALINAMA Raskošna i neodoljiva poslastica za sva vremena i prilike, a miriše na ljubav

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Torta sa dva fila raspametiće i one izbirljive.

torta sa malinama
Shutterstock

Potrebno je
Za kore:

  • 8 belanaca
  • 8 kašika šećera
  • 2 žumanceta
  • 2 kašike brašna
  • 100 g mlevenih oraha

Žuti fil:

  • 6 žumanaca
  • 120 g šećera
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 1/2 l mleka
  • 250 g maslaca

Beli fil:

  • 3 kesice bele šlag kreme
  • 360 ml mleka
  • Fil od džema:
  • 170 g džema od malina
  • 2 kašike vode
  • 1 kašika limunovog soka

i još:

  • 600-800 g svežih jagoda

Priprema
Za žuti fil umutiti žumanca sa šećerom i pudingom i malo hladnog mleka (odvojenog od pola litra) u glatku smesu. Ostatak mleka staviti da provri i zakuvati pripremljen puding. Maslac penasto umutiti, pa postepeno dodavati, uz mućenje, ohlađeni krem da dobijete glatku smesu. Za koru prvo umutiti belanca, postepeno dodati šećer, pa žumanca i na kraju umešati brašno i mlevene orahe. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta. Koru podelite na dva dela.
Umutite šlag krem po uputstvu na kesici. Pomešajte džem, 2 kašike vode, kašiku soka od limuna i gustin i prokuvati nekoliko minuta kad provri. Jagode naseckati. Filovati: kora, pa fil od džema, žuti fil, naseckane maline, beli fil, pa ponoviti postupak s drugom korom i preostalim filovima. Ukrasite tortu svežim malinama. 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading