TORTA SA MALINAMA Raskošna i neodoljiva poslastica za sva vremena i prilike, a miriše na ljubav
Torta sa dva fila raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je
Za kore:
- 8 belanaca
- 8 kašika šećera
- 2 žumanceta
- 2 kašike brašna
- 100 g mlevenih oraha
Žuti fil:
- 6 žumanaca
- 120 g šećera
- 2 kesice pudinga od vanile
- 1/2 l mleka
- 250 g maslaca
Beli fil:
- 3 kesice bele šlag kreme
- 360 ml mleka
- Fil od džema:
- 170 g džema od malina
- 2 kašike vode
- 1 kašika limunovog soka
i još:
- 600-800 g svežih jagoda
Priprema
Za žuti fil umutiti žumanca sa šećerom i pudingom i malo hladnog mleka (odvojenog od pola litra) u glatku smesu. Ostatak mleka staviti da provri i zakuvati pripremljen puding. Maslac penasto umutiti, pa postepeno dodavati, uz mućenje, ohlađeni krem da dobijete glatku smesu. Za koru prvo umutiti belanca, postepeno dodati šećer, pa žumanca i na kraju umešati brašno i mlevene orahe. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta. Koru podelite na dva dela.
Umutite šlag krem po uputstvu na kesici. Pomešajte džem, 2 kašike vode, kašiku soka od limuna i gustin i prokuvati nekoliko minuta kad provri. Jagode naseckati. Filovati: kora, pa fil od džema, žuti fil, naseckane maline, beli fil, pa ponoviti postupak s drugom korom i preostalim filovima. Ukrasite tortu svežim malinama.
Možda vas zanima:
OPERA TORTA Francuska čokoladna poslastica sa kafom koja miriše na ljubav
Čuvena francuska poslastica u kremastom spoju kafe i čokolade idealna je za sve svečane prilike, kao i slavsku trpezu.
VIKTORIJA TORTA Klasičan engleski desert koji se servira uz popodnevni čaj, obožavaćete je
Britanski desert okruglog oblika koji se sastoji od dva dela, i posipa se šećerom u prahu.
TORTA CRVENI BARŠUN Raskošna poslastica fenomenalnog ukusa za sve svečane prilike
Torta kojoj popularnost samo raste, pravićete stalno.
LIZ TEJLOR Sočna torta nazvana po slavnoj glumici, raskošnog izgleda i savršenog spoja sa breskvama
Fenomenalna poslastica ukrasiće svaku svečanu i slavsku trpezu.
ANĐEOSKI KOLAČ Vazdušasti desert mekan kao duša koji se uklapa u svaku dijetu
Lagan i vazdušast američki kolač napravićete lako a uzećete parče više.
RATLUK OD JAGODA Ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, a mekan kao duša
Starinski slatkiš možete da napravite i kod svoje kuće, priprema nije komplikovana, a osvaja ukusom.
POSNI SLADOLED OD POMORANDŽE Gotov začas, a pravi raj za sladokusce, pravićete stalno
Ako volite sladoled možete lako sami da ga napravite kod kuće.
LETNJI SUFLE Maline i kupine mu daju poseban šmek, a uspeće i potpunim početnicima
Mekan, ukusan i sladak, nestaće sa stola u roku od odmah.
DOMAĆI SLADOLED OD BANANE Uspeva svima, a topi se u ustima, pravo letnje osveženje
Gotov za 10 minuta, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)