OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA Sladoled torta sa malinama i belom čokoladom

Trpeza/ V.V.

14:30

Slatki kutak 0

Voćna torta je odličan desert posle ručka.

OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA Sladoled torta sa malinama i belom čokoladom
Shutterstock

 

Sastojci:

Kora:

125 g margarina

200 ml mleka

300 g mlevenog keksa

Fil:

300 g bele čokolade

250 g odleđenih malina

300 ml slatke pavlake

5 žumanaca

100 g šećera

1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

Kora: Rastopiti margarin u mleku i u to dodati mleveni keks. Smesu rukom utisnuti u kalup prečnika 26 cm.  

Fil: Žumanca umutiti, dodati šećer. Kuvati na pari, uz neprestano mućenje mikserom, 4-5 minuta, tj. dok smesa ne postane kremasta. Skloniti s pare, pa na isti način rastopiti 200 g bele čokolade. Umešati je u smesu od žumanaca i pustiti da se malo ohladi. Slatkoj pavlaci dodati ekstrakt vanile i mikserom umutiti u šlag. Šlag lagano umešati u smesu od čokolade i žumanaca, pa dodati preostalih 100 g čokolade isečene na komadiće. Od smese odvojiti 10 kašika. U veći deo fila dodati 200 g oceđenih malina i lagano promešati kašikom. Naneti na podlogu i staviti 15 minuta u zamrzivač. Ostatak malina sjediniti sa odvojenim filom. Tortu izvaditi iz zamrzivača, preliti pripremljenom roze smesom i ukrasiti po želji malinama i istopljenom čokoladom. Staviti u zamrzivač najmanje 3-4 sata da se stegne.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading