ČOKO MAFINI Još ukusniji od onih klasičnih, nek zamiriše cela kuća
Ako volite klasične mafine, ove čokoladne ćete da obožavate.
Potrebno je
- 150 g brašna
- 175 g + 60 g šećera
- 35 g kakaoa
- 125 ml grčkog jogurta
- 50 g rastopljenog maslaca
- 3 jaja
- 1,5 kašičica ekstrakta od vanile
- 75 g čokolade
- 3 kašike ulja
- 25 g listića badema
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/4 kašičice soli
- 175 g krem sira
Priprema:
Zagrejte rernu na 190 stepeni. Kalup za mafine obložite papirnim korpicama. Čokoladu naseckajte. Na pari rastopite maslac i čokoladu, ohladite. U jednoj činiji pomešajte krem sir, 60 g šećera, jaje i 1 kašičicu ekstrakta vanile. U drugoj većoj činiji pomešajte brašno, 175 g šećera, kakao, sodu bikarbonu i so. U trećoj činiji pomešajte grčki jogurt, ulje, 2 jaja, pola kašičice ekstrakta vanile i ohlađenu smesu čokolade i maslaca. Mokre sastojke dodajte suvim i pažljivo promešajte toliko da se sjedine. Testom napunite korpice za mafine do otprilike 2/3. Na vrh dodajte smesu sa sirom i lagano nožem promešajte. Pospite listićima badema. Pecite 20-25 minuta. Pustite da se ohlade pet minuta u kalupu, pre nego što ih izvadite. Možete mafine da ukrasite lešnik kremom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)