ČOKO MAFINI Još ukusniji od onih klasičnih, nek zamiriše cela kuća

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Ako volite klasične mafine, ove čokoladne ćete da obožavate.

čoko mafini
Shutterstock

Potrebno je

  • 150 g brašna
  • 175 g + 60 g šećera 
  • 35 g kakaoa
  • 125 ml grčkog jogurta
  • 50 g rastopljenog maslaca
  • 3 jaja
  • 1,5 kašičica ekstrakta od vanile
  • 75 g čokolade
  • 3 kašike ulja
  • 25 g listića badema
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/4 kašičice soli
  • 175 g krem sira

Priprema: 
Zagrejte rernu na 190 stepeni. Kalup za mafine obložite papirnim korpicama. Čokoladu naseckajte. Na pari rastopite maslac i čokoladu, ohladite. U jednoj činiji pomešajte krem sir, 60 g šećera, jaje i 1 kašičicu ekstrakta vanile. U drugoj većoj činiji pomešajte brašno, 175 g šećera, kakao, sodu bikarbonu i so. U trećoj činiji pomešajte grčki jogurt, ulje, 2 jaja, pola kašičice ekstrakta vanile i ohlađenu smesu čokolade i maslaca. Mokre sastojke dodajte suvim i pažljivo promešajte toliko da se sjedine. Testom napunite korpice za mafine do otprilike 2/3. Na vrh dodajte smesu sa sirom i lagano nožem promešajte. Pospite listićima badema. Pecite 20-25 minuta. Pustite da se ohlade pet minuta u kalupu, pre nego što ih izvadite. Možete mafine da ukrasite lešnik kremom. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading