ČOKO TORTA Aromatična poslastica bogatog ukusa koji se pamti
Ako volite čokoladu, ovu poslasticu ćete da obožavate. Topi se u ustima, a smaže za tren oka.
Potrebno je
- 8 jaja
- 5-6 kašika šećera
- 8 kašika brašna
- 8 kašike ulja
- 2 kašike kakaoa
- 1 prašak za pecivo
Za fil:
- 1/2 litre slatke pavlake
- 200 g crne čokolade
- 200 g mlečne čokolade
Preliv za kore:
- 2 kašike kakaoa
- 2 dl mleka
- 1 ekstrakt ruma
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U pola litre slatke pavlake dodajte 200 g crne i 200 g mlečne čokolade. Izlomite čokoladu na kockice, pa ostavite na tihoj vatri da se čokolada otopi. Povremeno promešajte da se sastojci sjedine. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Belanca odvojte od žumanaca pa mutite dok ne dobijete penastu strukturu. Dodajte šećer. Dodajte preostala žumanca, brašno, ulje i kakao, i prašak za pecivo. Pecite oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je kora dovoljno pečena. Pustite da se prohladi i presecite je horizontalno na dva jednaka dela. Mleko pomešajte sa kakaom i rumom pa time namočite kore. Fil od čokolade i slatke pavlake mikserom umutite dok smesa ne postane čvrsta. Time filujte kore. Nanesite polovinu smese na jednu koru pa prebacite drugu nafilovanu polovinu. Ostatak ostaviti da se nafiluje spolja. Vaša torta je gotova! Prijatno!
Možda vas zanima:
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)