SLATKO OD RUŽA Ukusa koji se pamti, idealno za sunčane prolećne dane
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate kao prilog omiljenom desertu, otopićete se od miline.
![slatko od ruža](/data/images/2024-05-29/89134_slatko-od-ruza_f.jpg?timestamp=1716933600)
Potrebno je
- 100 g latica ruža
- 1 l vode
- 1 kg šećera
- pola kesice limontusa
Priprema:
U šerpu sipajte vodu, stavite na šporet da provri, pa onda dodajte latice ruža i kuvajte 15 minuta. Voda će da potamni, a latice da pozelene. Onda dodajte šećer, a odmah nakon toga i limontus. Voda će da dobije crvenu boju, a kad bude gustina dovoljna, skinite sa vatre pa sklonite penu. Pokrijte vlažnom krpom pa sutradan slatko preručite u tegle.
![posna banofi pita](/data/images/2024-07-02/92695_shutterstock-2184736287_f.jpg)
BANOFI PITA Posna poslastica sa bananama, mekana kao duša, a miriše na ljubav
Prava letnja poslastica koja se smaže za tren oka.
![torta sa makom i keksom](/data/images/2024-07-02/92685_shutterstock-1069227428_f.jpg)
POSNA VOĆNA POSLASTICA SA MLEVENIM KEKSOM I MAKOM Neodoljiva, a gotova za 15 minuta
Očaravajuća torta probudiće sva čula.
![dijetalni čokoladni kolač](/data/images/2024-07-02/92651_shutterstock-1750159505_f.jpg)
ČOKOLADNI KOLAČ Nema šećer ni brašno, a osvaja na prvi zalogaj, pravićete stalno
Fenomenalan i sladak, najbolje stavite odmah duplu meru.
![bostonska krempita](/data/images/2024-07-01/92583_shutterstock-2447560787_f.jpg)
BOSTONSKA KREMPITA Donosimo vam originalni recept za čarobni desert mekan kao duša
Pravo bogatstvo ukusa u svakom zalogaju, za prave sladokusce.
![mrvičasti kolač sa smokvama](/data/images/2024-06-28/92365_shutterstock-1965055240_f.jpg)
MRVIČASTI KOLAČ SA SMOKVAMA Drugačiji i poseban, nećete moći da stanete na samo jednom parčetu
Ako volite smokve, ovaj kolač ćete praviti stalno.
Komentari (0)