ROZEN TORTA SA MAKOM I BELOM ČOKOLADOM Klasik na drugačiji način koji miriše na ljubav

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Ako volite rozen tortu, ovu verziju sa makom i belom čokoladom ćete da obožavate.

rozen torta sa makom i belom čokoladom
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 pakovanje kora za rozen tortu
  • 400 g maka
  • 200 ml vrućeg mleka
  • 200 g putera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • prstohvat soli
  • 80 g mlečne čokolade
  • 100 g mlevenog keksa

Za glazuru:

  • 100 g bele čokolade za kuvanje 
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašika putera

Priprema:
U provrelo mleko sipajte mak, promešajte, dodajte puter, vanilin šećer, prstohvat soli, izlomljenu čokoladu. Mešajte da se čokolada i puter istope i na kraju umešajte mleveni keks. Sklonite fil sa šporeta da se prohladi 2-3 minuta. Filujte kore i ređajte jednu na drugu. Svaku kada stavite malo pritisnite rukama. Poslednja kora se ne filuje. Tortu pokrijte folijom, stavite preko nje nešto teško i ostaviti u frižideru da odstoji najmanje 2 sata. Za glazuru, otopite čokoladu, ulje i puter na tihoj vatri i prelijte kolač. Kad se kolač potpuno stegne, isecite na štangle. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading