POSNA SAHER TORTA Vazdušasta poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom, ukras svečane trpeze
Ukrasiće svaku svečanu i slavsku trpezu, a svi će vam tražiti recept.
Potrebno je
- 340 g brašna
- 380 ml vode
- 180 g šećera
- 170 ml biljnog ulja
- 40 g kakaa
- 40 g kukuruznog skroba
- 10 g sode bikarbone
- 5 g limunske kiseline
- vanilin šećer po ukusu
- 200 g crne čokolade
- 100 ml kokosovog mleka
- 10 g kakao putera
- 200 g džema od kajsije
Priprema
Rernu zagrejte na 130 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kakao, brašno, skrob, sodu bikarbonu i vanilin šećer. Zasebno pomešajte šećer, ulje i vodu pa pomešajte obe smese. U pleh obložen pek papirom preručite smesu i ravnomerno rasporedite. Pecite biskvit 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 130 stepeni. Onda pojačajte na 150 i pecite dok ne omekša, oko 1 sat. Ostavite biskvit preko noći da odstoji. Presecite biskvit na pola. Premažite džemom od kajsije, pa ostavite 10 minuta u frižideru. Zagrejte kokosovo mleko dok se ne pojavi para, pa sklonite sa šporeta. Dodajte seckanu crnu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Dodajte otopljeni kakao puter pa promešajte. Prekrijte tortu prvim slojem pa ostavite u frižideru još 10 minuta. Premažite drugi sloj fila. Dekorišite po ukusu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
VANVREMENSKA SAHER TORTA Čokoladna rapsodija sa džemom koja tera vodu na usta
Ako volite čokoladne poslastice, ovu tortu ćete obožavati.
JOVANINA SAHER TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Raskošna i kremasta, uzećete parče više
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Jovane Trenčev
SAHER TORTA Donosimo vam originalni bečki recept star preko 190 godina
Savršena za sve svečane prilike.
SAHER TORTA Raskošna i očaravajuća poslastica za sve važne događaje
Oduševiće sve goste, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)