NEODOLJIVA ČOKOLADNA TORTA Od samo 2 sastojka, a topi se u ustima, dobićete brojne pohvale

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Fenomenalna čokoladna poslastica koja uspeva i početnicima, a smaže se u trenu.

čokoladna torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 jajeta
  • 160 g  čokolade

Priprema:
Zagrejte rernu na 170 stepeni. Odvojte žumanca i belanca, pri čemu ćete belanca staviti u frižider, da budu hladna dok ne krenete sa njihovom pripremom. Razlomite čokoladu, pa je otopite na pari (na oko 60 stepeni). U velikoj činiji umutite žumanca u gustu penu. Kada se ohladi, dodajte žumanca i umutite ih u čokoladi. Dodajte umućena belanca kako bi smesa ostala prozračna. Okrugli kalup za tortu obložite pek-papirom, pa izlijte testo. Pecite na 170 stepeni do 40 minuta. Kada je gotovo, ostavite da se ohladi. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading