POSNA MARKIZA Ni malo ne zaostaje za originalom, za sva vremena i prilike
Fenomenalna poslastica oboriće s nogu i one izbirljive.
Potrebno je
- 300 g posnog keksa
- 250 g margarina
- 250 g šećera u prahu
- 200 g mlevenih lešnika
- 200 g posne čokolade
Priprema
Umutite penasto margarin sa prah šećerom, dodajte mlevene lešnike i promešajte. Otopite čokoladu na pari, pa je dodajte filu i opet promešajte. Umačite keks u malo vode pa ređajte na tacnu. Rasporedite pripremljeni fil preko keksa. Ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. Dekorišite tortu sa otopljenom čokoladom i pospite krupno seckanim lešnicima. Ostavite u frižideru da se ohladi, pa secite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNA MARKIZA TORTA Bez pečenja i kuvanja, a još bolja od originalne
Nekada omiljena torta svečane i slavske trpeze, može da se napravi i u posnoj varijanti. Priprema je brza i jednostavna, jer nema ni pečenja ni kuvanja. Fenomenalna i slatka, pravićete je stalno.
POHOVANA ČOKOLADA Po receptu kuvara, smaže se za tren oka, a topi se u ustima
Pohovana čokolada po receptu kuvara Nikole Kalenića.
POSNA MARKIZA TORTA Nepečena poslastica raskošnog ukusa koji se pamti, a klasik bez premca
Raskošna poslastica idealna za sve važne prilike, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
MARKIZA S ČOKOLADOM Neodoljiva poslastica još bolja od originala, prste da poližete
Ako volite klasičnu Markizu, oduševiće vas ova njena čokoladna verzija. Idealna za svečanu trpezu, ulepšaće sto i obradovati goste.
PISTAĆ BOMBICE Slatke i fenomenalne, otopićete se od miline
Neodoljivi zalogajčići ukrasiće svaku svečanu i slavsku trpezu.
ČIZKEJK SA LAVANDOM BOLJI OD KLASIČNOG Mekan kao duša, a pomera granice dobrog ukusa
Fenomenalan i sladak, a topi se u ustima.
PUŽIĆI SA ROGAČEM BOLJI OD ONIH KLASIČNIH Proveren recept za pravo zadovoljstvo
Još bolji od kupovnih, klasik koji se ne odbija.
BRZA POSNA KEKS TORTA Uspeva i početnicima, a žele bonbone daju posenu čar
Svima uspeva, a topi se u ustima.
POSNE KEKS PRALINE Savršeni kolači za slavsku trpezu, a tope se u ustima
Ni malo ne zaostaju za mrsnom verzijom, a pojedu se u trenu.
Komentari (0)