KOLAČ SA VIŠNJAMA BOLJI OD KLASIČNOG Fenomenalan desert koji miriše na nedelju
Slatkiš za sva vremena i prilike.
Potrebno je
Za kolač:
- 500 g kora za pitu
- višnje
Za fil:
- 3 jaja
- 1,5 čaša šećera
- 1,5 čaša ulja
- 1,5 čaša griza
- 1 čaša jogurta
- 1 prašak za pecivo
Za preliv:
- 2 čaše vode
- 2 čaše šećera
Priprema:
Jaja i šećer umutite mikserom oko 5 minuta dok dobro ne zapeni i ne posvetli. Dodajte ulje, griz, jogurt i prašak za pecivo, pa sve sjedinite. Uzmite po 3 kore, pa svaku premažite filom a na treću preko fila poređajte višnje. Onda uvijte u rolat i ređajte u podmazan pleh. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Skuvajte preliv od vode i šećera, pa kad provri, smanjite malo temperaturu i pustite da vri 10-ak minuta i prelijte preko pečene pite.
Možda vas zanima:
ČOKO KOCKE Iskoristite bajati hleb i napravite fenomenalan desert, za samo pola sata
Savršeni slatko kiselkasti spoj čokolade, keksa i višanja, u desertu za pamćenje.
VERIN KOLAČ SA VIŠNJAMA Uspeće i potpunim početnicima, a popravlja dan u trenu
Neodoljivi desert pravi se brzo i lako, a smaže se u trenu.
BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA Gotov za pola sata, a smaže se u jednom zalogaju
Brzinski desert za prave sladokusce.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)