ČUPAVCI SA MERAMA "NA ČAŠE" Jednostavni slavski kolači koji uspevaju svima, a mekani kao duša
Fenomenalni kolači od kokosa i čokolade oboriće s nogu i one izbirljive.
Potrebno je
- čaša jogurta
- 2 čaše brašna
- 1,5 čaša šećera
- 1/2 čaše ulja
- 3 jaja
- kesica praška za pecivo
- kesica vanilin-šećera
Za preliv:
- čaša mleka
- 150 g margarina
- 150 g čokolade za kuvanje
- 200 ml slatke pavlake
- 200 g kokosovog brašna
Priprema:
Mikserom mutite jaja, brašno, šećer, ulje, prašak za pecivo, vanilin-šećer i jogurt dok se sastojci ne sjedine. U pleh obložen papirom za pečenje izlijte smesu. Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni, dok se patišpanj ne odvoji od ivica pleha. U zasebnu šerpicu stavite margarin, mleko, čokoladu za kuvanje i slatku pavlaku. Kuvajte na tihoj vatri, sve dok se sastojci ne sjedine, ali nemojte da proključa. Secite gotov patišpanj na kocke jednake veličine, pa ih umačite, jednu po jednu, u čokoladni preliv. Na kraju ih uvaljajte u kokosovo brašno. Ostavite da se čupavci prohlade, a preliv upije.
Možda vas zanima:
KREMASTI KOLAČI ZA SVE PRILIKE Sočni i mekani, ovakve do sada niste jeli
Tiramisu, princes krofne ili Bledska krempita, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
MADLENE Francuski kolači sa limunom koji mirišu na ljubav, a sjajno idu sa čajem
Neodoljivi kolačići u slatko-kiselkastom spoju, prste da poližete.
ŠAPICE Starinski kolačići za prave sladokusce, po receptu iz bakine kuhinje
Priprema je jednostavna, a ukus neodoljiv.
BRESKVICE Starinski kolači sa džemom koji bude nostalgiju na prošla vremena
Neodoljivi kolači nestaće sa stola čim se postave.
OBLANDE SA GRIZOM Domaća poslastica idealna za proslave, napravite je i impresionirajte svoje goste
Idealna poslastica za proslave
POSNA TORTA SA BANANAMA Ako ste ljubitelji slakog, a postite, sa ovim receptom nećete pogrešiti!
Lako se priprema, a preukusna je.
VOĆNI TIRAMISU Idealan dezert za dve osobe, napravite ga nekome koga volite
Ostavite tiramisu da se ohladi nekoliko sati ili ga pripremite do dva dana unapred, i desert je gotov
PEČENI UŠTIPCI OD JABUKA Preskočite prženje i uključite rernu, poslastica će biti još ukusnija
Kisela pavlaka zadržava sočnost, dodajući suptilno bogatstvo ukusa
BAKLAVA SA VIŠNJAMA I PLAZMOM Poslastica koju svi obožavaju, uvek se traži parče više!
Ovu verziju baklave svi obožavaju!
Komentari (0)