MEDENA TORTA Slatka čarolija ukusa koji se pamti, za sve svečane prilike
Fenomenalna poslastica sa medom topi se u ustima, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
Potrebno je
- 2 jajeta
- 200 g šećera
- 100 g maslaca
- 1 najmanja kašičica sode bikarbone
- 3 kašike mleka
- 3 kašike meda (što jači i kvalitetniji)
- pola kašičice cimeta
- 600-650 g glatkog brašna
Fil:
- 950 g kisele pavlake
- 80 g šećera u prahu
- 250 ml slatke pavlake
- 1 kašičica arome vanile
Priprema:
Mikserom umutite jaja i šećer, dodajte sve ostale sastojke sem brašna. Stavite na nižu temperaturu, da se sve lepo rastopi. Kad soda počne da peni skinite sa ringle. Dok je toplo umešajte brašno, lepo sjedinite. Brašno postepeno dodajte dok ne dobijete fino, glatko testo. Testo podelite na 10 delova, izmerite na vagici tako da bude jednako. Rasklagijajte između 2 pek-papira, otprilike kore prečnika 18 cm, mogu biti i do 22 cm. Korice pecite na prevrnutom plehu, od 5 do 7 minuta na 180 stepeni. Za fil umutite slatku pavlaku, ne previše čvrsto, posebno izmešate kiselu pavlaku, šećer i vanilu, a zatim sve lepo sjedinite. Na svaku koru ide 2-3 kašike fila. Poslednju koru izmrvite i obložite tortu sa svih strana, pa dobro ohladite. Prijatno!
Možda vas zanima:
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
DŽUNGLA TORTA Preukusna poslastica sa bananama ukrasiće svaku svečanu trpezu
Ako volite banane, ovu tortu ćete obožavati.
MILKA TORTA Savršen spoj bele i crne čokolade u ukusu koji se ne zaboravlja
Ako volite čokoladu, ovu poslasticu ćete obožavati.
NEMAČKA KRTICA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, u sočnom spoju sa bananama
Neodoljiva poslastica sa čokoladom i bananama, a mekana i izdašna.
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
TIRAMISU SA BANANAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Italijanski desert za prave sladokusce
Fenomenalni desert odlično se slaže sa kafom.
Komentari (0)