ŠAM ROLNICE SLAĐE NEGO KLASIČNE Za prave sladokusce, a tope se u ustima
Fenomenalan desert za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu i slavsku trpezu.
Potrebno je
Za lisnato testo:
- 450 g brašna
- 50 g putera
- 250 ml tople vode
- 2 žumanca
- 1 kašičica sirćeta
- prstohvat soli
Za premaz:
- 450 g putera
- 50 g brašna
Za šam:
- 10 belanaca
- 600 g šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, so i puter, pa dodajte žumanca, sirće i toplu vodu. Zamesite glatko testo. Zatim ga rastanjite oklagijom i namažite premazom od izmešanog brašna i putera. Savijte kao pismo i rastanjite oklagijom u pravougaonik. Ponovite isto još jednom. Savijte da desna trećina preklopi srednju trećinu, a onda preklopite levom stranom i ostavite da stoji pola sata u frižideru. Ponavljajte postupak još 2 puta. Oklagijom rastanjite testo u oblik pravougaonika. Onda ga isecite na trake i obmotajte ih oko modlica za rolne. Pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni. Zasebno, u posudi belanca umutite u čvrst sneg pa dodajte malo po malo šećera. Mikserom mutite sve dok se šećer istopi. Filujte šamom prohlađene rolnice. Pospite ih šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
KOKOS KOLAČ ZA SVE PRILIKE Kremast, lagan i savršen, polizaćete i tanjir
Savršen desert za sve prilike.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)