POSNE KEKS PRALINE Savršeni kolači za slavsku trpezu, a tope se u ustima
Ni malo ne zaostaju za mrsnom verzijom, a pojedu se u trenu.
Potrebno je
- 300 g posne čokolade
- 400 g biljne slatke pavlake
- 50 g šećera u prahu
- 50 g posnog mlevenog keksa
- 6 kašika ulja
Priprema
Prvo optopite čokoladu na ulju. U zasebnoj posudi napravite fil od umućene biljne slatke pavlake i šećera u prahu. Toj smesi dodajte posni mleveni keks. Premažite čokoladom kalup pa ostavite u frižideru 5 minuta. Onda kalupe napunite filom pa odozgo dodajte još malo čokolade, za dno praline. Stavite praline u frižider dva sata pa služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PRALINE Pogodne za svaku priliku, a ukućani će stajati u redu za još
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
ČOKOLADNI TART GOTOV ZA 5 MINUTA Po receptu pevačice Lene Kovačević
Džez pevačica, tekstopisac i kompozitorka već godinama gradi svoju karijeru veličanstvenim glasom i karijerom bez skandala. Gledali smo je i na Pesmi za Evroviziju, sa numerom „Zovi me Lena“, koju je posvetila preminuloj majci. Lena kaže da voli da provodi vreme u kuhinji, pripremajući omiljena jela svojim najmilijima. Takav je i ovaj brzi čokoladni tart, koji se napravi začas, a nestaje sa stola odmah.
ČOKOLADNE PRALINE Slatke i neodoljive, a višnje im daju posebnu draž
Uspeće svima, potrebno je samo 3 sastojka, a osvajaju ukusom.
PRALINE Savršeno posluženje za slavsku trpezu, prave se brzo a nestaće sa stola odmah
Neodoljive i ukusne, a uspeće svima, pa i potpunim početnicima.
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
TIRAMISU SA BANANAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Italijanski desert za prave sladokusce
Fenomenalni desert odlično se slaže sa kafom.
Komentari (0)